ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένας… πάνθηρας στον δρόμο

Ένας… πάνθηρας στον δρόμο

Η εταιρεία Ares Design αναμένεται να παρουσιάσει στο πρώτο μισό της σεζόν το "Project Panther" που θυμίζει σε πολλούς το θρυλικό ιταλικό supercar De Tomaso Pantera, που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70.

Η άγνωστη για πολλούς εταιρεία Ares Design, με έδρα τη Μόντενα, αναμένεται να παρουσιάσει μετά το πρώτο μισό του 2018, το νέο της δημιούργημα, που μέχρι τώρα έχει τον κωδικό "Project Panther". Η ιταλική φίρμα, της οποίας υπεύθυνος είναι ο πρώην επικεφαλής της Lotus, Ντάνι Μπάχαρ, έχει κατορθώσει να τραβήξει το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του πρωτότυπου, που σε πολλούς θυμίζει το θρυλικό ιταλικό supercar De Tomaso Pantera, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70.

Εκτός από τις σχεδιαστικές επιρροές του από την De Tomaso, το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοιράζεται τα μηχανικά μέρη από ένα εξίσου διάσημο μοντέλο, τη Lamborghini Huracan. Έτσι, κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός V10 κινητήρας των 5.2 lt ο οποίος αποδίδει 610 ίππους και 57,1 kgm ροπής από τις 8.250 σ.α.λ. και τις 6.500 σ.α.λ αντίστοιχα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης και στους δύο άξονες.

Πιθανότατα το "Project Panther" θα διαθέτει και τα τρία διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, Strada, Sport και Corsa, τα οποία παραμετροποιούν αναλόγως: την απόκριση του κινητήρα, την ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων, την σκληρότητα της ανάρτησης, την αντίδραση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, την κατανομή ροπής στους τέσσερις τροχούς, την απόκριση του τιμονιού αλλά και τον ήχο του κινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα αναμένεται να κοστίζει αρκετά περισσότερο από την Huracan, αλλά αυτό δεν αναμένεται να πτοήσει τους επίδοξους αγοραστές, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν σπεύσει ήδη να υποβάλλουν παραγγελίες και την ανάλογη προκαταβολή…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ