ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα και να… καίει

Ένα και να… καίει
DANIEL_KRAUS/[email protected]

Φρεσκαρισμένη έκδοση της BMW Σειρά 1, πιο ποιοτική στην καμπίνα και με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive: αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς της BMW Σειράς 1.

Τον Ιούλιο αναμένεται στην αγορά η ανανεωμένη BMW Σειρά 1, σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση. Το μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2011, μέχρι στιγμής έχει καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, με την Ευρώπη να συγκεντρώνει το 70% των πωλήσεων. Εκτός της γηραιάς ηπείρου, οι μεγαλύτερες αγορές είναι η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και η Κίνα.

Το μοντέλο για να παραμείνει φρέσκο στην αγορά, μέχρι να έρθει η εντελώς νέα Σειρά 1, προσφέρεται με νέες ειδικές εκδόσεις Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow και BMW M140i Edition Shadow, που υπογραμμίζουν τη σπορ αλλά και «elegant» εμφάνιση του αυτοκινήτου, έχοντας μαύρη μάσκα, μαύρα ένθετα στους προβολείς LED και σκούρα πίσω φώτα LED.

Προστέθηκαν δε και δύο νέα χρώματα αμαξώματος – Sunset Orange και Seaside Blue, καθώς και πέντε εκδόσεις ζαντών αλουμινίου (17 και 18-ιντσών).

Στην καμπίνα, οι μηχανικού ανασχεδίασαν τον πίνακα οργάνων και τον έκαναν πιο οδηγοκεντρικό. Αλλαξαν τις ταπετσαρίες και πρόσθεσαν νέα δερμάτινη ταπετσαρία.

Ένα και να… καίει

Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει πολλούς στην εποχή μας, είναι η τεχνολογία και σε αυτόν τον τομέα η Σειρά 1 με το σύστημα iDrive, φέρει προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Professional με οθόνη αφής 8,8-ιντσών, φωνητικό έλεγχο και διεπαφή του iDrive Controller με λειτουργία αφής.

Εξάλλου, σε επίπεδο συνεδεσιμότητας, οι υπηρεσίες BMW ConnectedDrive διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο με Real Time Traffic Information (RTTI) με πρόληψη κινδύνου, On-Street Parking Information, πρόσβαση οχήματος μέσω Remote Services και ενσωματωμένη λειτουργία Microsoft Exchange για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεις ημερολογίου και λεπτομέρειες επαφών. Επίσης υπάρχει σύνδεση με Smartphone μέσω Apple CarPlay, επαγωγική φόρτιση και WiFi hotspot για σύνδεση μέχρι δέκα συσκευές. Αυτά είναι μεγαλεία.

Ένα και να… καίει

Κι όσον αφορά στα… εργαλεία, η φρεσκαρισμένη Σειρά 1 προσφέρεται με τρικύλινδρους, τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες και προηγμένους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους πετρελαίου, με ισχύ από 109 hp στην BMW 116i μέχρι 340 hp στην BMW M140i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,8 – 3,4 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 179 – 89 γρ./χλμ. – όλα εργοστασιακές μετρήσεις).

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ