ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Renault στα ηλεκτρικά

Ένα δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Renault στα ηλεκτρικά

Μεγάλες επενδύσεις κάνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προκειμένου να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, να παράξουν νέα μοντέλα και να τα έχουν με πιο προσιτές τιμές στην αγορά.

Η Renault, η οποία κατέχει επί σειρά ετών την 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, έχοντας μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων, κατάφερε να ηγηθεί της αγοράς και μάλιστα 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα που πουλήθηκαν το 2017 ήταν Renault.

Le 18 millionième véhicule produit à lusine de Flins est une ZOE
Le 18 millionième véhicule produit à lusine de Flins est une ZOE LE 18 MILLIONIEME VEHICULE PRODUIT A LUSINE DE FLINS EST UNE ZOE

Τώρα, η Renault επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοινώνοντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των μονάδων παραγωγής στη Γαλλία. Το πρόγραμμα επένδυσης, το οποίο ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Την παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο του Douai, το οποίο και θα αποτελέσει τη δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.

Τον διπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής του Renault ZOE στο εργοστάσιο του Flins.

Τον τριπλασιασμό της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικών κινητήρων στη μονάδα παραγωγής του Cleon, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και ένας νέος προηγμένος ηλεκτροκινητήρας το 2021.

Την αναβάθμιση του εργοστασίου στο Maubeuge ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή της οικογένειας επαγγελματικών οχημάτων του νέου Renault KANGOO, η οποία θα περιλαμβάνει και το ηλεκτρικό KANGOO Z.E...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ