ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έλληνα μάνατζερ βάζει επικεφαλής η Fiat στην Ελλάδα

Έλληνα μάνατζερ βάζει επικεφαλής η Fiat στην Ελλάδα

Εμπιστοσύνη σε ελληνικά χέρια για την καθοδήγηση της Fiat, με τον Γιώργο Μπακόπουλο στο "τιμόνι".

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA), η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, επέλεξε Έλληνα μάνατζερ να αναλάβει τις τύχες της FCA Greece Α.Ε. στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική διότι το εργοστάσιο αναγνωρίζει ότι σε δύσκολες εποχές για το χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας (από το 2009 μέχρι και σήμερα), ένας Έλληνας μπορεί να ηγηθεί της εταιρείας, φέρνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο από το 2011 μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αργεντινός μάνατζερ Paulo Carelli, θα μετακινηθεί στην Ισπανία και από την 1 Ιουλίου θα ηγηθεί της FCA Greece Α.Ε. ο Γιώργος Μπακόπουλος, σήμερα εμπορικός διευθυντής της εταιρείας. Το εργοστάσιο τοποθετεί για δεύτερη φορά Έλληνα στη θέση αυτή, μετά τον Γεράσιμο Δόριζα, ο οποίος διετέλεσε για λίγα χρόνια στη θέση αυτή, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, προερχόμενος από την Ιαπωνία.

Η FCA διατηρεί εμπορική παρουσία σε περίπου 150 χώρες. Σε επίπεδο brands αυτοκινήτων, στον όμιλο ανήκουν οι: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Ferrari, Maserati και τα οχήματα υψηλών επιδόσεων SRT. Επιπλέον, μέλος του ομίλου αποτελεί και η Mopar, η επίσημη εταιρεία after sales προϊόντων και υπηρεσιών.

Ωστόσο στην Ελλάδα, η FCA Greece A.E., απόλυτα ελεγχόμενη θυγατρική του ομίλου, εκπροσωπεί τις ιταλικές μάρκες: Fiat, Alfa Romeo και Abarth, αλλά και τη Fiat Professional. Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της μακροχρόνιας εκμίσθωσης αυτοκινήτων για τα επιβατηγά οχήματα και στις χρηματοδοτήσειςσε συνεργασία με τις FCA Capital και FCA Bank.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ