ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

Παρουσιάζουμε έξι υπερ-αυτοκίνητα που έχουν τραβήξει τις εντυπώσεις στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. (PHOTOS)

Ο Μάρτης είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και μολονότι στη Γενεύη τα χιόνια, τις ημέρες του ετήσιου motorshow, παγώνουν για τα καλά το περιβάλλον, εντός του εκθεσιακού χώρου οι κατασκευαστών αυτοκινήτων ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα με υπεραυτοκίνητα που παρουσιάζουν.

Άλλωστε, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, φημίζεται για τις πανίσχυρες εκδόσεις που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα, αλλά και για τα πρωτότυπα μοντέλα που φέρνουν το μέλλον πιο κοντά. Ξεχωρίσαμε ορισμένα από αυτά, είτε σε πρωτότυπη εμφάνιση, είτε σε έκδοση παραγωγής. Η Κινέζοι της Techrules ξάφνιασαν ευχάριστα με το Ren RS, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar σχεδιασμένο από τον οίκο Giugiaro.

Μπορεί να κινηθεί μονάχα εντός πίστας με 4 η 6 ηλεκτροκινητήρες, έχοντας συνολική ισχύ 1.305 ίππους και τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα. Αυτονομία κίνησης 1.170 χλμ. Η McLaren εμφάνισε την Senna "Carbon Theme", εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, με V8 κινητήρα 4.0 lt με απόδοση 800 ίππους, 2,8 δευτερόλεπτα επιτάχυνση και τιμή 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ferrari αποκάλυψε την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της 488, με τον κωδικό Pista. O V8 biturbo κινητήρας των 3.9 lt αποδίδει πλέον 720 ίππους, επιταχύνει σε 2,85 δευτ., με τελική ταχύτητα τα 330 χλμ./ώρα. Η ιταλική Italdesign γιορτάζει 50 χρόνια με την ανοιχτή έκδοση του Zerouno. Φοράει κινητήρα V10 5.2 lt με 610 ίππους.

Η Zenvo από τη Δανία, έδειξε το TSR-S κατασκευασμένο στο χέρι από ανθρακονήματα. Μοτέρ V8 5.8 lt και 1.194 ίππους. Αλλά και η Lamborghini με την Huracan Performante Spyder τράβηξε τα βλέμματα, με εξάτμιση τιτανίου, carbon στο αμάξωμα, κεραμικά φρένα και ηλεκτρική οροφή...

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

1. McLaren Senna "Carbon Theme" εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

2. Ferrari 488 Pista με ενεργή πίσω πτέρυγα για περισσότερη κάθετη δύναμη.

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

3. Italdesign Zerouno Targa, με αποσπώμενη οροφή και 3,2 δευτ. Επιτάχυνση.

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

4. Zenvo TSR-S, χειροποίητο με μοτέρ V8 5.8 lt και 1.194 ίππους.

GIMS 2018 Geneva International Motor Show Palexpo
GIMS 2018 Geneva International Motor Show Palexpo © PHOTOPROEVENT.COM T.NALET

5. Lamborghini Huracan Performante Spyder με ατμοσφαιρικό V10 5.2 lt κινητήρα - 640 ίππων.

Έξι supercars που εντυπωσιάζουν

6. Techrules Ren RS, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar δια χειρός Giugiaro.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ