ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εκκολαπτήριο το ADAC Opel Rally Cup

Dramatic final round: The 26 year-old Tom Kristensson in his Opel ADAM finished second in the final round at the weekend. That was enough for him to seize overall victory in the 2017 ADAC Opel Rally Cup.
Dramatic final round: The 26 year-old Tom Kristensson in his Opel ADAM finished second in the final round at the weekend. That was enough for him to seize overall victory in the 2017 ADAC Opel Rally Cup. OPEL AUTOMOBILE GMBH

Το ADAC Opel Rally Cup παραμένει το δυνατότερο ενιαίο πρωτάθλημα ράλι της Ευρώπης στην πέμπτη του αγωνιστική περίοδο.

Η δημοτικότητα του θεσμού αυτού που απευθύνεται σε νέους οδηγούς και διοργανώνουν από κοινού η ADAC και η Opel, επιβεβαιώνεται από το ρεκόρ συμμετοχών και το διεθνή χαρακτήρα του.

Φέτος, 24 πληρώματα από 13 χώρες χάρισαν συναρπαστικό θέαμα με την εντυπωσιακή οδήγηση και τις σκληρές μεταξύ τους μάχες, στο τιμόνι των αγωνιστικών Opel ADAM Cup των 140 ίππων.

Ο 26χρονος Σουηδός Tom Kristensson κατέκτησε τον τίτλο στο δραματικό φινάλε της σεζόν, στο ADAC 3-StädteRally της Βαυαρίας.

Η πέμπτη νίκη της χρονιάς για τον 22χρονο Jacob Lund Madsen από τη Δανία, το μεγάλο αντίπαλο του Kristofensson στη διεκδίκηση του τίτλου, δε στάθηκε αρκετή.

Καθώς ο Madsen δεν είχε συμμετάσχει σε δύο αγώνες του θεσμού λόγω τραυματισμού, οι 16 βαθμοί της δεύτερης θέσης ήταν αρκετοί για να πάρει τον τίτλο ο Kristofensson.

Τρίτος στην κατάταξη αναδείχτηκε ο Calvin Beattie από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ακολούθησαν ο Σλοβένος Tom Novak και ο Γερμανός οδηγός με την καλύτερη κατάταξη, ο Nico Knacker στην 5η θέση.

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά, ο Kristensson επιλέχτηκε από τετραμελή επιτροπή της ADAC και της Opel ως ο νέος οδηγός της ομάδας ADAC Opel Rally Junior για το 2018.

Την επόμενη σεζόν, ο Σκανδιναβός θα συμμετάσχει στην κατηγορία Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (FIA ERC Junior U27) στο τιμόνι του εργοστασιακού Opel ADAM R2, ακολουθώντας την πορεία εργοστασιακών οδηγών της Opel, όπως οι Emil Bergkvist το 2015, Marijan Griebel το 2016 και Christopher Ingram το 2017, οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλήματος Junior τα τελευταία τρία χρόνια…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ