ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είναι εδώ το νέο Hyundai i30

Είναι εδώ το νέο Hyundai i30

Βασικός πυλώνας για τη μάρκα στην Ευρώπη, ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το DNA για τη Hyundai.

Με οικογενειακό χαρακτήρα αλλά και νεανικό στυλ, το νέο Hyundai i30 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα η 3η γενιά του μοντέλου, που παράγεται στην Τσεχία και προσφέρεται με 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.

Η μάρκα γνωρίζοντας ότι η σχεδίαση παίζει βασικό ρόλο επιλογής των μοντέλων της από τους πελάτες της, δημιούργησε ένα 5θυρο ελκυστικό αμάξωμα, που διαφέρει πάρα πολύ από τον προκάτοχό του, όντας μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο. Εχει ακμές και λείες επιφάνειες, τραπεζοειδή μάσκα και μεγάλους αεραγωγούς στις άκρες των προφυλακτήρων καθώς και πολύ σφικτό πίσω μέρος, με κύριο χαρακτηριστικό το τελείωμα χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό, όλα έχουν τραπεζοειδή χαρακτήρα για να ταιριάζουν με τη μάσκα: η μεγάλη οθόνη αφής, οι αεραγωγοί ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά.

Είναι εδώ το νέο Hyundai i30

Για την ενίσχυση του αμαξώματος, οι μηχανικοί του Τεχνικού Κέντρου της Hyundai Motor Europe στη Γερμανία έφτιαξαν ένα εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ αμάξωμα με 53% προηγμένο χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής της Hyundai Steel. Συνδυαζόμενο με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και την κατά 10% αμεσότερη απόκριση του τιμονιού, αυξήθηκε η σταθερότητα, χωρίς να περιορίζεται η άνεση.

Η γκάμα των κινητήρων και μεταδόσεων αποτελείται από 10 διαφορετικά σύνολα που περιλαμβάνουν 3 βενζινοκινητήρες, έναν κινητήρα turbo πετρελαίου. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για αυξημένη απόδοση. Οι επιλογές βενζινοκίνησης περιλαμβάνουν τον ολοκαίνουριο υπερ-τροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4 T-GDI με 140 ίππους, τον υπερ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 Τ-GDI με 120 ίππους ή τον 1.4 MPI τετρακύλινδρο με 100 ίππους.

Η πετρελαιοκίνηση προσφέρεται από έναν υπερ-τροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6lt (U-II CRDi), διαθέσιμο με 95, 110 και 136 ίππους, ισχυρή ροπή από 28 κιλά και κατανάλωση καυσίμου από 3,6 λίτρα /100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 95 γρ./χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις). Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6MT), είτε με το αποτελεσματικό και άμεσης απόκρισης επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) της Hyundai (ο 1.4 T-GDI)), με πλήρως αυτόματη λειτουργία ή χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων από το λεβιέ ταχυτήτων ή από τα πτερύγια (paddles) αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Όλοι οι κινητήρες του i30 φέρουν καδένα χρονισμού. Οι κινητήρες πετρελαίου U-II όσο και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.4 MPI ξεχωρίζουν στα δεδομένα της κατηγορίας καθώς προβλέπουν πρόγραμμα τακτικής συντήρησης μόλις ανά δύο έτη ή 30.000χλμ (ό,ποιο έρθει πρώτο) ενώ οι υπερ-τροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης έχουν το αναμενόμενο πρόγραμμα ανά έτος ή 15.000χλμ (όποιο έρθει πρώτο)..

Το 5θυρο Ηyundai i30 θα αποκτήσει αργότερα και το i30 Tourer με κορυφαίο αποθηκευτικό χώρο 602 λίτρων, ενώ θα προστεθεί και το πρώτο υψηλών επιδόσεων μοντέλο της σειράς "Ν" της Hyundai Motor που θα μπει σε παραγωγή ήδη μέσα στο 2017, και έπεται συνέχεια.

Είναι εδώ το νέο Hyundai i30

Σε επίπεδο εξοπλισμού, φέρει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που απαιτούν οι περισσότεροι πελάτες: οθόνη LCD 5 ιντσών, Bluetooth κ.α., ενώ στον τομέα της ασφάλειας εφοδιάζεται με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα, από τη βασική έκδοση, όπως: Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού, Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας, Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης, Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων), Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων), Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας και Στατικά Φώτα Στροφής.

Σε προαιρετικό εξοπλισμό, ανάλογα την έκδοση, υπάρχουν μερικά ακόμη συστήματα, όπως: Σύστημα Πληροφόρησης Ορίων Ταχύτητας, Σύστημα Ειδοποίησης για Κάθετα Διερχόμενα Οχήματα, Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου, Προσαρμοζόμενος Έξυπνος Ρυθμιστής Ταχύτητας, Αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ