ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

DS7 Crossback: Αvant garde τεχνολογία

DS7 Crossback: Αvant garde τεχνολογία

Tο DS7 Crossback είναι το "πετράδι του στέμματος" της DS, που ενσωματώνει ό,τι πιο avant garde υλικό ή τεχνολογία διαθέτει ο όμιλος PSA σε αμάξωμα μεσαίου SUV.

Όταν το πολυτελές παρακλάδι της Citroen, DS, έκανε την εμφάνισή του, τα πρώτα του αυτοκίνητα κοσμούσαν ραφές υψηλής γαλλικής ραπτικής μέχρι και κρύσταλλοι. Τώρα, μπορεί να ειπωθεί ότι το DS7 Crossback είναι το "πετράδι του στέμματος" της DS, που ενσωματώνει ό,τι πιο avant garde υλικό ή τεχνολογία διαθέτει ο όμιλος PSA σε αμάξωμα μεσαίου SUV.

Καταρχάς, είναι εμφανές από τα φωτιστικά σώματα DS Active LED Vision, με 42 φώτα LED έκαστο, στις δύο άκρες της επιβλητικής γρίλιας "DS Wings" στη μάσκα, μέχρι τις δύο μεγάλες οθόνες 12 ιντσών στην κονσόλα και στα όργανα.

Εκεί που δεν είναι εμφανές, είναι κάτω από το 4,5 μέτρων αμάξωμα του DS7 Crossback, αρχικά στο υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων 200 ίππων με δύο ηλεκτροκινητήρες 109 ίππων. Το σύστημα συνδυαστικά αποδίδει 300 ίππους, αλλά το κυριότερο στοιχείο είναι η συγκλονιστική ροπή 450 Nm. Το γεγονός ότι ο βενζινοκινητήρας επιδρά στους εμπρός τροχούς και οι δύο ηλεκτροκινητήρες στον καθένα από τους πίσω κάνει το DS7 Crossback τετρακίνητο, ενώ η αυτονομία σε πλήρως ηλεκτρικό mode φτάνει τα 60 χιλιόμετρα. Πέραν της υβριδικής, το γαλλικό αυτοκίνητο έχει άλλες πέντε επιλογές συμβατικών κινητήρων.

DS7 Crossback: Αvant garde τεχνολογία

Η avant garde υπόστασή του συμπληρώνεται με τεχνολογίες όπως η ημι-αυτόνομη οδήγηση Connected Pilot, που ελέγχει την πορεία του αυτοκινήτου στα 29-180 χλμ./ώρα, το DS Night Vision με υπέρυθρη κάμερα που ανιχνεύει εμπόδια, πεζούς και ζώα τη νύχτα σε απόσταση 100 μέτρων, και αυτή που η DS θεωρεί μετεξέλιξη της υδροπνευματικής ανάρτησης της μυθικής DS του 1955: την DS Active Scan Suspension, που ανιχνεύει με κάμερα το δρόμο σε απόσταση 5 μέτρων και διαρκώς ελέγχει κάθε τροχό αυτόνομα.

Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2018...

www.drivendtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ