ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Διασταύρωση χαρακτήρων

Διασταύρωση χαρακτήρων
IGF PRODUCTIONS

Η Honda δημιούργησε την Χ-ADV που συνδυάζει το SUV στυλ και τη γοητεία μιας μοτοσικλέτας off-road.

Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι αναβάτες, πλέον, είναι να έχουν μια μοτοσικλέτα με χαρακτήρα που να συνδυάζει αρκετά στοιχεία. Στην περίπτωση της Honda X-ADV, θα βρούμε ανάμεικτα χαρακτηριστικά, από σκληροτράχηλη εμφάνιση μέχρι πρακτικότητα.

Οι εντυπωσιακές κάθετες επιφάνειες του φέρινγκ συνδυάζονται με μία σοφιστικέ αλλά παράλληλα σκληροτράχηλη εμφάνιση. Μία φινετσάτη χαρακτηριστική γραμμή εκτείνεται από μπροστά μέχρι πίσω μέσω των κλίσεων του φέρινγκ και των πλαϊνών καλυμμάτων. Η σιλουέτα είναι σκόπιμα «όρθια», με κοντό, συμπαγές σώμα που τονίζει περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα.

Όλα τα φώτα είναι LED και οι λεπτοί διπλοί προβολείς (που χωρίζονται με πλέγμα), τα συμπαγή φλας και το πίσω φανάρι με το διπλό κρύσταλλο χαρίζουν ξεχωριστή εμφάνιση στην X-ADV.

Διασταύρωση χαρακτήρων

Μία μεγάλη, τετράγωνη οθόνη οργάνων που παραπέμπει στη CRF450 Rally προσφέρει άριστη διάταξη ενδείξεων, ενώ συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης γύρω από ένα μεγάλο, κεντρικό ψηφιακό ταχύμετρο και ένα στρογγυλό στροφόμετρο.

Οι πληροφορίες που ο αναβάτης ελέγχει συχνότερα βρίσκονται στο πάνω τμήμα – άρα στο πεδίο άμεσης ορατότητας του αναβάτη, ενώ όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται αριστερά και δεξιά λογικά και χρηστικά διατεταγμένες.

Η σχεδίαση του πλαισίου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα, όπου υπάρχει και ηλεκτρική πρίζα 12V. Διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χούφτες από την Africa Twin, οθόνη οργάνων τύπου Rally, κεντρικό σταντ και σύστημα Smart Key.

Οι αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών μπροστά και πίσω απορροφούν τις ανωμαλίες με τη συμβολή ανθεκτικών τροχών με ακτίνες, 17/15 ιντσών (Ε/Π) και ελαστικών διττού χαρακτήρα. Οι δύο δαγκάνες ακτινικής διάταξης τεσσάρων εμβόλων, προσφέρουν πλούσια δύναμη πέδησης με ABS.

Διασταύρωση χαρακτήρων
IGF PRODUCTIONS

Το Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη της Honda (Dual Clutch Transmission) περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η χαρτογράφησή του για το X-ADV επιλέγει μικρότερες σχέσεις για πιο άμεση απόκριση στο πρόγραμμα D mode. Το πρόγραμμα S mode διαθέτει 3 επίπεδα ώστε τα σημεία αλλαγών να προσαρμόζονται καλύτερα στη σπορ οδήγηση. Ο δικύλινδρος κινητήρας 745κ.εκ. συνδυάζεται ιδανικά με το κιβώτιο και αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές, για εντυπωσιακή επιτάχυνση από πολύ χαμηλές στροφές. Η κατανάλωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα - 27.9km/l (κύκλος δοκιμών WMTC).

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ