ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν είναι εύκολο πράγμα να σταματάς την οδήγηση

Δεν είναι εύκολο πράγμα να σταματάς την οδήγηση
COPYRIGHT 2017

Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Το ίδιο και η οδήγηση όταν γίνεσαι ηλικιωμένος. Η Nissan διάλεξε ένα ξεχωριστό τρόπο να ενθουσιάσει όσους σταμάτησαν να οδηγούν. (VIDEO)

Η νομοθεσία, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ενώ έχει ηλικιακό όριο για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου (συνήθως τα 18 χρόνια), εντούτοις δεν προβλέπει το ανώτατο ηλικιακό όριο, για να σταματήσεις την οδήγηση. Το μόνο που προβλέπει, είναι ότι κάθε τρία – τέσσερα χρόνια, ανάλογα τη χώρα, ο οδηγός που έχει ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας του, θα πρέπει να υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (κυρίως οφθαλμολογικές και καρδιολογικές), προκειμένου να του ανανεωθεί, με βεβαίωση γιατρού, η άδεια ικανότητας οδήγησης.

Βέβαια, στην Ελλάδα (φαντάζομαι και σε κάποιες άλλες χώρες που ευδοκιμεί η παρανομία), υπάρχουν ασυνείδητοι γιατροί που με το λεγόμενο «φακελάκι» δίνουν βεβαιώσεις χωρίς να εξετάσουν τον ηλικιωμένο οδηγό, με τραγικές συνέπειες για την οδική ασφάλεια. Υπάρχουν και άλλοι, κυρίως στην περιφέρεια, που ενώ είναι υπερήλικες, έχουν ένα αυτοκίνητο για να οδηγούν στην περιοχή τους, με την βεβαιότητα ότι δεν θα τους «πιάσει» η Τροχαία.

Υπάρχουν όμως και ευσυνείδητοι που αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν μπορούν να οδηγούν και σταματούν αυτή τη συνήθεια μη θέλοντας να κάνουν κακό στους ίδιους και τους άλλους.

Όμως, σχεδόν όλοι, όταν σταματούν να οδηγούν, διέρχονται από ένα μεγάλο στάδιο προσαρμογής και ορισμένοι νιώθουν κατάθλιψη, επειδή κάποιος άλλος θα πρέπει να τους εξυπηρετήσει στη μετακίνηση. Πάντως, έτσι είναι και δεν γίνεται αλλιώς…

Η Nissan, στη Βραζιλία, βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προσφέρει συγκίνηση και ενθουσιασμό σε όσους ηλικιωμένους δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν στους δρόμους. Ως "φόρο τιμής" σε αυτήν την κατηγορία οδηγών, παρουσιάζει ένα συναισθηματικά "φορτισμένο" video με τίτλο "The Great Farewell", (Ο Μεγάλος Αποχαιρετισμός). Σε αυτήν την ιδιαίτερη καμπάνια, οι ηλικιωμένοι στη Βραζιλία κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός Nissan GT-R, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία και αποδεικνύοντας ότι η αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός δεν έχουν ηλικία.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ