ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Cupra Ateca με 300 ίππους

Cupra Ateca με 300 ίππους

Στη Βαρκελώνη, στην έδρα της, η Seat παρουσίασε την ξεχωριστή μάρκα της, Cupra, η οποία θα διασκευάζει μοντέλα Seat σε πανίσχυρες εκδόσεις.

Όπως συμβαίνει και με άλλους κατασκευαστές, η Seat επιχειρεί να προσελκύσει αυτό το ιδιαίτερο κοινό που αναζητά επιδόσεις σε καθημερινή χρήση, ενώ μέσω της Cupra θέλει να γίνει πιο αποτελεσματική στους αγώνες.

Προκειμένου να μεταδώσει τη δέσμευση της στην κατασκευή, το πάθος, την υψηλή ποιότητα και την εξατομίκευση, η μάρκα CUPRA έχει αναπτύξει συνεργασία με μικρά στούντιο/εργαστήρια για τη δημιουργία αποκλειστικών και περιορισμένης έκδοσης προϊόντων, όπως η L.G.R.TRAKATAN και η FABIKE μεταξύ άλλων.

Η μάρκα CUPRA συνεργάζεται επίσης με την DAINESE, NINCO και άλλες μάρκες προκειμένου να υποστηρίξει και να μοιραστεί το πάθος της για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Τώρα, σχετικά με το CUPRA Ateca, που βασίζεται στο ολοκαίνουργιο crossover της ισπανικής μάρκας, σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής.

Αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιεί κάποιος καθημερινά με υψηλό οδηγικό επίπεδο. Ο κινητήρας του νέου CUPRA Ateca 2.0 TSI αποδίδει 300 ίππους, λειτουργεί με ένα εντελώς νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) και συνδυάζεται με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο έχει ραφιναριστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ διαχείριση και ταχύτερες, ομαλότερες και ακριβέστερες αλλαγές.

Το CUPRA Ateca έρχεται με σύστημα 4Drive, ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα συστήματα τετρακίνησης στο κόσμο. Η μετάδοση κίνησης 4Drive αναλύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την ταχύτητα του κάθε τροχού, τη θέση του τιμονιού, το προφίλ οδήγησης, ώστε να τροφοδοτεί κάθε στιγμή, γρήγορα και προοδευτικά τους απαραίτητους κάθε φορά τροχούς. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει από τις λεπτομέρειες που το διακατέχουν, σε ράγες οροφής, μάσκα, εξωτερικούς καθρέπτες, πλαίσια παραθύρων, πλαϊνά μαρσπιέ, τροχούς, εμπρός και πίσω διαχύτες, πίσω αεροτομή, μαύρες δαγκάνες φρένων, αλλά και μέσα με Alcantara και αλουμίνιο.

Με χαμηλό κέντρο βάρους και ένα σύστημα ανάρτησης που συνδυάζει τέλεια την αποτελεσματικότητα με το προοδευτικό, γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, το νέο CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 245 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Μελλοντικά η μάρκα ετοιμάζει CUPRA Ibiza και CUPRA Arona, καθώς και Seat Leon CUPRA R ST με δίλιτρο μοτέρ 300 ίππων, που θα είναι η ατραξιόν της μάρκας στην έκθεση της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.

Εξάλλου, όσον αφορά στους αγώνες, τo CUPRA TCR θα είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας και θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα TCR 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ