ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Σειρά 6 Gran Turismo

BMW Σειρά 6 Gran Turismo
WWW.BESTECHEND.DE

Στο ετήσιο συνέδριο κατασκευής οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Bad Nauheim, η BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017.

Στο ετήσιο συνέδριο κατασκευής οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Bad Nauheim, η BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017. Μετά το BMW i8 (2014) και την BMW Σειρά 7 (2015), είναι η τρίτη φορά που ένα μοντέλο της εταιρείας κερδίζει τον κορυφαίο τίτλο, σε ένα θεσμό που χρονολογείται από το 2002.

Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο στην πιο καινοτόμα δομή αμαξώματος, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την αποδοτική εξέλιξη και φιλοσοφία παραγωγής, καθώς και από τα οφέλη που απολαμβάνει ο πελάτης.

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2017, συνδυάζει την άνεση ενός πολυτελούς sedan και την υψηλή αισθητική ενός coupe.

Η ευφυής, ελαφριά δομή και η αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσαλιών υψηλής αντοχής στα εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου, συνετέλεσαν στη μείωση του βάρους της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo, κατά περίπου 150 κιλά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ 44 κιλά εξοικονομήθηκαν μόνο από το αμάξωμα. Αυτό βελτιώνει σημαντικά και την αεροδυναμική απόδοση.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υπογράμμισαν κυρίως τις σχεδιαστικές λύσεις που ανέπτυξε η BMW για το πίσω τμήμα: «Βασισμένοι σε ένα μεγάλο, μονοκόμματο πλαίσιο πίσω πόρτας από χυτό αλουμίνιο και σε μία καινοτόμα σχεδίαση που καταργεί την υδρορροή, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα πολύ μεγάλο, πρακτικό πίσω άνοιγμα με μέγιστη ορατότητα από το πίσω παρμπρίζ - σε συνδυασμό με χώρο αποσκευών αυξημένο κατά 110 λίτρα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο» - σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης για το EuroCar Body Award. Η επιτροπή υπογράμμισε παράλληλα τις προσπάθειες της BMW να μειώσει το βάρος του οχήματος μέσω ευφυούς, ελαφριάς δομής.

Το εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο, ενώ η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων εξασφαλίζει άριστη ορατότητα. Τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων πίσω με πλούσιο χώρο για τα πόδια, εξασφαλίζουν άνεση στο ταξίδι, όπως και η ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής παρά τη χαμηλότερη γραμμή οροφής.

Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποίησης του συστήματος καθισμάτων. Η μονοκόμματη πίσω πόρτα της BMW Σειράς 6 Gran Turismo ανοίγει και κλείνει στάνταρ ηλεκτρικά. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 610 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί στα 1800 λίτρα με την ηλεκτρική αναδίπλωση των καθισμάτων μέσω τηλεχειρισμού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ