ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2025, 12 πλήρως ηλεκτρικά

BMW: 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2025, 12 πλήρως ηλεκτρικά

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW AG ανοίγει τα "χαρτιά" του ενόψει του Σαλονιού Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης που ξεκινά τη Δευτέρα (11/9).

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου για φέτος, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα με πλειάδα νέων μοντέλων και με σαφή της τάση της ηλεκτροκίνησης. Εκεί θα βρίσκεται ασφαλώς με ό,τι καλύτερο και η BMW, η οποία μάλιστα αναμένεται να εντυπωσιάσει.

Ο πρόεδρος της μάρκας, δίνει το στίγμα με τις δηλώσεις του, οι οποίες έχουν ως εξής:

"Εδώ και έναν αιώνα, το BMW Group αποδεικνύει την προθυμία του να εξελίσσεται – να υλοποιεί νέες ιδέες. Η τεχνολογική υπεροχή αποτελεί συστατικό του DNA μας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα – για να μιλήσουμε σχετικά με τα σχέδια του BMW Group για το μέλλον.

Δύο είναι τα κύρια θέματα που θα ήθελα να θίξω:

Τη ριζική αλλαγή στο επιχειρηματικό μας περιβάλλον.

Και την ηλεκτροκίνηση.

Αναφορικά με το πρώτο:

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται εν μέσω μιας εκ βάθρων αλλαγής – είναι σαφές. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι η επιτυχία του BMW Group βασιζόταν ανέκαθεν στη μακροπρόθεσμη σκέψη. Επί δεκαετίες, δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη των πιο αποδοτικών και εναλλακτικών συστημάτων κίνησης. Το 2007 λανσάραμε το Efficient Dynamics. Οδεύοντας προς ένα μέλλον μηδενικών ρύπων, θα συνεχίσουμε τη βελτιστοποίηση των κινητήρων καύσης.

Σε πολλές από τις τρέχουσες συζητήσεις, οι ανάγκες των πελατών συχνά αγνοούνται: Η ζήτηση των πελατών δεν είναι καταναγκαστική. Οι ανάγκες των πελατών πρέπει να προβλέπονται και να ικανοποιούνται. Γι’ αυτό, δεν είμαστε υπέρ των απαγορεύσεων και των περιορισμών της κυκλοφορίας. Πιστεύουμε σε πειστικές προσφορές με σύγχρονα, αποδοτικά και συναισθηματικά οχήματα. Η πρόκληση που έχουμε εν προκειμένω είναι ότι βιομηχανία, κυβέρνηση και ΜΚΟ συνεργάζονται πάνω σε ρεαλιστικές λύσεις και χρονικά πλαίσια. Μόνον έτσι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις για βιώσιμη μετακίνηση μηδενικών ρύπων – και να προσφέρουμε ελκυστικές λύσεις για τους πελάτες μας.

Το BMW Group είναι μία εταιρεία με παράδοση και όραμα. Περίπου πριν από μία δεκαετία, προβλέψαμε το “iconic change” (εμβληματική αλλαγή) και θέσαμε σε εφαρμογή μία σαφή στρατηγική – πριν από τον ανταγωνισμό. Έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή τη μεταμόρφωση. Επειδή: Όταν οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν, θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που τους ξαναγράφουν.

Το όνομα που δώσαμε στις κινητήριες δυνάμεις της ηλεκτρικής μετακίνησης είναι ACES: Automated (Αυτοματοποιημένη), Connected (Συνδεδεμένη), Electrified (Ηλεκτρική), και Services (Υπηρεσίες) – με έμφαση στις υπηρεσίες μετακίνησης. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά της εταιρικής στρατηγικής μας, NUMBER ONE > NEXT, ο χάρτης της πορείας μας για το μέλλον. Το BMW Group γίνεται όλο και περισσότερο μία ‘εταιρία τεχνολογίας’ – και βρισκόμαστε σε άριστη θέση για να προχωρήσουμε με το ACES. Πολλοί άλλοι έχουν πειστεί επίσης: Σημαντικοί παίκτες όπως οι Intel, Mobileye, Delphi και Continental έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Ο στόλος δοκιμών μας κυκλοφορεί τώρα στους δρόμους της Γερμανίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ– κάνοντας καθημερινές διαδρομές.

Αυτό με μεταφέρει στο δεύτερο θέμα μου. Ως πρωτοπόροι της ηλεκτρικής μετακίνησης, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε το στόλο μας MINI E σε όλο τον κόσμο το 2008. Πολύτιμη τεχνογνωσία ενσωματώθηκε στο πρώτο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, το BMW i3, το “original”. Είναι το Νο1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του σε όλο τον κόσμο από το 2013 που λανσαρίστηκε. Με επιτυχία μεταφέρουμε τις τεχνολογίες του BMW i σε βασικά μοντέλα μας.

Και σήμερα, είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες την πλουσιότερη γκάμα ηλεκτροκίνητων premium οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Φέτος το φθινόπωρο, θα έχουμε δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα στη γκάμα μας: εννέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το ηλεκτρικό μας scooter C evolution. Φέτος θα παραδώσουμε 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες. Μέχρι το τέλος του 2017, θα υπάρχουν συνολικά πάνω από 200.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα του BMW Group στο δρόμο…".

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ