ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

Αυτοκίνητο - drone από Audi, Italdesign και Airbus

Εντυπωσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για δημοσιογράφους και από 8 έως 18 Μαρτίου, για το κοινό, η Audi, η Italdesign και η Airbus.

Οι τρεις εταιρείες παρουσίασαν το "Pop.Up Next", ένα εντελώς ηλεκτρικό, πλήρως αυτόματο concept για “οριζόντια” και “κάθετη” κινητικότητα. Στο απώτερο μέλλον αυτό το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει τους ανθρώπους στις πόλεις γρήγορα και βολικά στο δρόμο και στον αέρα, επιλύοντας παράλληλα προβλήματα κυκλοφορίας. Το κυρίαρχο εσωτερικό χαρακτηριστικό του, είναι μια οθόνη 49 ιντσών, ενώ η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου και του οχήματος – drone, πραγματοποιείται με αναγνώριση ομιλίας και προσώπου, παρακολούθηση οφθαλμών και λειτουργία αφής.

Η εξαιρετικά ελαφριά και διθέσια καμπίνα επιβατών μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε αυτοκινήτου είτε σε αεροσκάφος. Η Audi υποστηρίζει το έργο με τεχνογνωσία στην τεχνολογία των μπαταριών και στον αυτοματισμό.

“Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για νέες έννοιες κινητικότητας για τις διαφορετικές ανάγκες των πόλεων και των ανθρώπων. Το Italdesign είναι ένα φυτώριο για καινοτόμες τεχνολογίες και ριζοσπαστικά πρωτότυπα. Pop.Up Next, είναι ένα φιλόδοξο όραμα που θα μπορούσε να αλλάξει μόνιμα την αστική μας ζωή στο μέλλον”, επισημαίνει ο Δρ. Bernd Martens, μέλος του συμβουλίου Audi για τις προμήθειες και πρόεδρος της Italdesign.

Η Italdesign αναπτύσσει νέες έννοιες οχημάτων με γνώμονα το μέλλον για την Audi και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Ο Jörg Astalosch, Διευθύνων Σύμβουλος της Italdesign, λέει: “Διάφοροι παίκτες θα καθορίσουν τους κανόνες της αστικής κινητικότητας στο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Airbus, την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της αεροδιαστημικής, για να διερευνήσουμε λύσεις για τη μελλοντική κινητικότητα”.

Το Astalosch βλέπει το Pop.Up Next ως μια ευέλικτη ιδέα κατά παραγγελία που θα μπορούσε να ανοίξει την κινητικότητα στην τρίτη διάσταση, στους ανθρώπους των όλεων. Η Italdesign χρησιμοποιεί ένα δίκτυο πόλεων, πανεπιστημίων και διάφορων ενδιαφερομένων με σκοπό την καλύτερη πρόβλεψη του μέλλοντος της κινητικότητας στις πόλεις. Μια πρώτη έκδοση του Pop.Up ήδη παρουσιάστηκε πέρυσι στη Γενεύη.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

Γιατί ο Νεϊμάρ δεν θα γίνει ποτέ σπουδαίος

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μας δίνει όλο και περισσότερες αφορμές να θεωρήσουμε ότι θα μείνει για πάντα ένας ανώριμος παικταράς.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

Ένας δημοσιογράφος ακολούθησε τον κατά πολλούς πιο γρήγορο Έλληνα ράπερ από τον Βύρωνα μέχρι τη Σπάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24