ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο συμπαγές SUV της VW

Αυτό είναι το νέο συμπαγές SUV της VW

Η επίθεση της VW στην παραγωγή μοντέλων SUV συνεχίζεται ακάθεκτη, καθώς διαθέτει τις μάρκες Audi, Skoda και Seat και έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη κατηγορία.

Η επίθεση της VW στην παραγωγή μοντέλων SUV συνεχίζεται ακάθεκτη. Γενικά ο όμιλος της VW, που διαθέτει τις μάρκες Audi, Skoda και Seat έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη κατηγορία, ειδικά των συμπαγών SUV.

Όπως έχω γράψει, όλες οι μάρκες του ομίλου διαθέτουν πλειάδα τέτοιων μοντέλων και συνοπτικά αναφέρω: VW Cross Touran, Tiguan και Tuareg, Audi Q2, Q3, Q5 και Q7 (σύντομα Q6 και Q8), Skoda Yeti, Kodiaq, Karoq που αναμένεται, Seat Ateca, Arona που αναμένεται και ένα ακόμα που ανακοινώθηκε.

Όλα αυτά βέβαια βασίζονται σε κοινές πλατφόρμες και μοιράζονται μηχανικά μέρη, προκειμένου να υπάρχει εξοικονόμηση κόστους παραγωγής αλλά και ανταγωνιστικής τελικής τιμής.

Τώρα η VW, η μητρική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στα μέσα Σεπτεμβρίου, πρόκειται να παρουσιάσει το τέταρτο SUV μοντέλο της.

Το T-Roc πρόκειται να τοποθετηθεί σε αμάξωμα κάτω από το Tiguan, προσφέροντας μέγιστη εξατομίκευση, πρωτοποριακή ψηφιοποίηση, υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα, συστήματα αιχμής υποστήριξης οδηγού, δυναμικούς κινητήρες και εκφραστικό σχεδιασμό.

Με το νέο T-Roc ανεβαίνει το επίπεδο του ανταγωνισμού, σε μια κατηγορία όπως των συμπαγών SUV η οποία παρουσιάζει τεράστια άνοδο και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πωλήσεις θα διπλασιαστούν την επόμενη δεκαετία.

Το νέο T-Roc θα προσφέρεται δικίνητο και τετρακίνητο και για πρώτη φορά η VW θα δέχεται παραγγελίες για διχρωμία στο αμάξωμα (οροφή, κολόνες). Σχεδιαστικά ξεχωρίζουν οι διπλοί προβολείς και η φωτεινή υπογραφή, που το κάνουν αναγνωρίσιμο τη νύχτα, ενώ η σιλουέτα παραπέμπει σε coupé.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι οι πλαστικές προστατευτικές καμάρες στους θόλους των τροχών καθώς και τα πλαϊνά περιμετρικά προστατευτικά…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ