ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler

All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara
All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara © 2017 FCA US LLC

Σε μια νέα εποχή με υβριδική έκδοση και επίκαιρες ηλεκτρονικές τεχνολογίες μπαίνει το Wrangler, διατηρώντας ανέπαφη τη σχεδιαστική του φιλοσοφία και την εκτός δρόμου ικανότητα.

Ορόσημο της μεταπολεμικής αυτοκίνησης, το Wrangler μπαίνει στη νέα εποχή με υβριδική έκδοση και επίκαιρες ηλεκτρονικές τεχνολογίες - αλλά χωρίς να απεμπολεί τίποτα από τον χαρακτήρα του γνήσιου, ανθεκτικού Jeep από εποχής Αϊζενχάουερ: τη σχεδιαστική φιλοσοφία και την εκτός δρόμου ικανότητα.

Η πρώτη τηρείται με τη χαρακτηριστική σιλουέτα, τη γρίλια επτά κάθετων εγκοπών, με τα κλασσικά -στρογγυλά εμπρός και τετράγωνα πίσω- φανάρια, καθώς και με τις δύο εκδοχές με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και με δύο ή τέσσερις πόρτες αντίστοιχα. Όπως, και με τη δυνατότητα αφαίρεσης των θυρών και της οροφής, κατεβάσματος του παρμπρίζ και δεκάδων επιλογών εξατομίκευσης σε πόρτες - οροφή - αμάξωμα.

Η δεύτερη πτυχή, της εκτός δρόμου ικανότητας, φτάνοντας στο απόγειό της στην έκδοση Rubicon -το Rubicon Trail είναι ένα πολύ σκληρό πέρασμα για τα πιο ικανά 4x4 στην οροσειρά της Νεβάδα, στις δυτικές ΗΠΑ - καθιστά σήμερα, κατά τον όμιλο FCA, το Wrangler ως «το ικανότερο SUV» παραγωγής.

Το Wrangler επιχειρεί να ανταπεξέλθει σ' αυτόν τον χαρακτηρισμό με δύο συστήματα (μόνιμης) τετρακίνησης, νέα γεωμετρία της ανάρτησης, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Trac-Lok και μια σειρά εντυπωσιακών τεχνολογιών μετάδοσης, που συνδυάζονται με 75 ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Πέραν του αισθητικά νεανικότερου εσωτερικού, το Wrangler του 2018 απέκτησε την 4η γενιά του συστήματος συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και πλοήγησης Uconnect, που απεικονίζεται σε έγχρωμη LED οθόνη αφής 5, 7 ή 8.4 ιντσών, με Apple CarPlay και Android Auto.

All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara (top) and All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon (bottom)
All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara (top) and All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon (bottom) © 2017 FCA US LLC

Και, φυσικά, με μία υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον καινούριο 2λιτρο Turbo τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με τον ηλεκτρικό κινητήρα eTorque - για να παράξει, έτσι, 270 ίππους.

Σύντομα, το Wrangler θα έχει και την επιλογή του πετρελαιοκινητήρα 3.0 EcoDiesel V6, με 260 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το νέο αυτόματο 8 σχέσεων.

Το Jeep Wrangler είναι στο στοιχείο του εκτός δρόμου, με δυνατότητα να κινηθεί στο νερό σε βάθος 76 εκατ., χάρη μια σειρά νέες τεχνολογίες τετρακίνησης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ