ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η McLaren Senna

Αυτή είναι η McLaren Senna

Θέλοντας να τιμήσει τον αείμνηστο Ayrton Senna, η McLaren παρουσιάζει το νέο της μοντέλο Senna, ένα hypercar, που θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια.

Όποιος ασχολείται με το motorsport, σαφώς και έχει σε περίοπτη θέση στην καρδιά του τον Άιρτον Σένα, έναν από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών στην Formula 1, τον επονομαζόμενο "Θεό" για πολλούς. Ο κάτοχος τριών παγκοσμίων τίτλων, δυστυχώς, μας “άφησε” την Πρωτομαγιά του 1994, κατά την διάρκεια του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο.

Θέλοντας να τιμήσει τον αείμνηστο Βραζιλιάνο, η McLaren παρουσιάζει το νέο της μοντέλο Senna, ένα hypercar, που θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια. Η εκρηκτική McLaren Senna εντυπωσιάζει καταρχήν αισθητικά με το αεροδυναμικό σχήμα της, και το συνολικό βάρος του αμαξώματος φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά. Ξεχωρίζουν η ευμεγέθης ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και ο διαχύτης, τα στόμια των αεραγωγών ψύξης των υπερτροφοδοτών και του ψυγείου, όπως επίσης οι πόρτες με διαφανή τμήματα.

Αυτή είναι η McLaren Senna

Η McLaren Senna, διαθέτει επίσης το RaceActive Chassis Control II (RCC II), το οποίο περιλαμβάνει υδραυλικά αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς, λειτουργίες Comfort, Sport, Track και Race, μέσω της οποίας μειώνεται το ύψος και το κέντρο βάρους του οχήματος, ενώ σκληραίνει και η ανάρτηση. Παράλληλα, δεν λείπουν τα carbon ceramic φρένα και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 κινητήρας των 4.0 lt, ο οποίος με την βοήθεια δύο turbo αποδίδει 800 ίππους και 81,5 kgm ροπής, κάνοντας την McLaren Senna το ισχυρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με θερμικό κινητήρα. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός seamless διπλού συμπλέκτη κιβωτίου 7 σχέσεων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ