ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi με… πομποδέκτη

Audi AI traffic jam pilot in the new Audi A8
Audi AI traffic jam pilot in the new Audi A8 AUDI AG

Η Audi ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στα νέα της μοντέλα, αρχής γενομένης από αυτά που θα πωλούνται στην αμερικανική αγορά, έναν ενσωματωμένο πομποδέκτη πληρωμής διοδίων, βελτιώνοντας την άνεση του οδηγού, αλλά και την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Με την παραπάνω πρωτοβουλία, η Audi αποτελεί τον πρώτο παγκοσμίως κατασκευαστή που προσφέρει την τεχνολογία αυτόματης πληρωμής διοδίων σε επιλεγμένα οχήματά της.

Αυτό το παράδειγμα, της τεχνολογίας οχημάτων της Audi, προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτού που ενημερώνει τον οδηγό για το χρώμα των φωτεινών σηματοδοτών.

Σημειώνουμε, ότι τα διόδια είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και είναι σχεδόν απαραίτητο να έχει κάποιος οδηγός τοποθετημένο στο εμπρός παρμπρίζ έναν από τους πομποδέκτες, οι οποίοι όμως χαλούν την καλαίσθητη εικόνα του αυτοκινήτου.

Η Audi θα ενσωματώσει τους πομποδέκτες διοδίων στον εσωτερικό καθρέφτη των αυτοκινήτων, ο οποίος θα λειτουργεί στο οδικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.

Οι οδηγοί μπορούν να καταχωρήσουν τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου τους σε έναν ενεργό λογαριασμό διοδίων ή να δημιουργήσουν ένα νέο και να ρυθμίσουν τις ανάλογες επιλογές πληρωμής.

Από το μενού λογαριασμού, ο οδηγός μπορεί να προσθέσει χρήματα στο λογαριασμό καθώς και να ρυθμίσει την λειτουργία αυτόματης πληρωμής, όταν τα χρήματα μειωθούν. Αυτό μπορεί να μην είναι το πιο πρωτοποριακό κομμάτι της τεχνολογίας, αλλά είναι ένας τρόπος επίλυσης των μικρών προβλημάτων που μαστίζουν τους καθημερινούς οδηγούς.

Η Audi δεν έχει ανακοινώσει σε ποια μοντέλα θα τοποθετηθεί αρχικά ο αναμεταδότης διοδίων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ