ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Aston Martin St Athan

Aston Martin St Athan
© PHOTOGRAPHER MAX EAREY - WWW.MAXEAREY.COM

Η Aston Martin βρίσκεται σε πλήρη επιθετική πολιτική, καθώς σύντομα θα παρουσιάσει μία νέα γκάμα μοντέλων.

Βασισμένη σε αυτό και για να καλύψει την αυξημένη παραγωγή, η βρετανική φίρμα προχωρά στην κατασκευή της νέας της μονάδας, της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο. Οι εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας βρίσκονται στην Ουαλία, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του St Athan.

Ο χώρος όπου κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο της Aston Martin, αποτελούσε μέχρι πρότινος ιδιοκτησία του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και λειτουργούσε ως αεροπορική βάση της Βασιλικής πολεμικής αεροπορίας (RAF).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής, στην οποία περιλαμβάνονται η δημιουργία των γραφείων, της υποδοχής, καθώς και του εστιατορίου των εργαζομένων. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την μετατροπή των τριών μεγάλων υπόστεγων σε γραμμή παραγωγής, που αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο.

O Andy Palmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, δήλωσε: "Το νέο εργοστάσιο του St Athan αρχίζει ουσιαστικά τώρα να διαμορφώνεται, κάτι το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου Second Century της εταιρείας".

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου αποφασίστηκε ανάμεσα από 20 διαφορετικές τοποθεσίες, ενώ όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα είναι σε θέση να προσφέρει 750 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ανάμεσα στα νέα μοντέλα θα είναι και το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας, η DBX καθώς και τα μοντέλα Lagonda.

Εκτός των δύο μονάδων κατασκευής, στο Gaydon και στο St Athan, η Aston Martin διαθέτει και μία επίσης μονάδα, στο Newport Pagnell, στην οποία κατασκευάζεται η DB4 GT...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ