ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ας ξαναθυμηθούμε το νέο Ford Kuga

Ας ξαναθυμηθούμε το νέο Ford Kuga
WWW.S-P.TV

Το νέο Ford Kuga είναι ο πιο διακεκριμένος πρωταγωνιστής της εταιρείας του "μπλε οβάλ", στην τεράστια άνθηση των νέας εποχής SUV στην Ευρώπη.

Το νέο Ford Kuga είναι ο πιο διακεκριμένος πρωταγωνιστής της εταιρείας του «μπλε οβάλ», στην τεράστια άνθηση των νέας εποχής SUV στην Ευρώπη. Έχοντας ανθίσει και το ίδιο από την πρώτη γενιά του 2008, σήμερα είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ - με μια σειρά προηγμένων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, υπερσύγχρονων κινητήρων και κορυφαίων μηχανικών μερών.

Υιοθετώντας την σύγχρονη σχεδιαστική «γλώσσα» της Ford, με τη μεγάλη άνω τραπεζοειδή και τη μικρότερη κατώτερη κυψελοειδή γρίλια και τα ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα, το νέο Kuga έγινε πιο φρέσκο και νεανικό. Ταυτόχρονα, με τις εκδόσεις ST-Line και Vignale προσφέρει δύο δρόμους εξατομίκευσης: η πρώτη, με πιο δυναμικά στοιχεία -όπως σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και του τιμονιού, ειδικές ζάντες και καθίσματα- απευθύνεται στους λάτρεις της σπορ οδήγησης. Η δεύτερη δίνει έμφαση στην άνεση και στην πολυτέλεια, όπως π.χ. με τις επενδύσεις του εσωτερικού σε σχήμα εξαγώνων του δέρματος Windsor.

Η ποιότητα του εσωτερικού, βεβαίως, έχει αναβαθμιστεί σε όλες τις εκδόσεις με ακόμα πιο ποιοτικά υλικά, με λιγότερα και καλύτερης εργονομίας χειριστήρια και διακόπτες, καθώς και με το ηλεκτρονικό χειρόφρενο. Σχεδιασμένο με την προτεραιότητα της αύξησης των χώρων των επιβατών και της ευθυμίας στη διαβίωση, το εσωτερικό κυριαρχείται από το σύστημα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 3 στην κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών.

Το SYNC 3 συνδέεται με το smartphone (μέσω των Apple CarPlay ή Android Auto) και επιτρέπει το χειρισμό του τηλεφώνου και των εφαρμογών είτε με την δακτυλική επαφή στην οθόνη είτε με φωνητικές εντολές, καθώς η Ford έχει εισάγει 22 χιλιάδες σχόλια αναγνώρισης! Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης εντοπίζει π.χ. το πλησιέστερο βενζινάδικο αν πεις «I need petrol» - και αντίστοιχα εντοπίζει καφετέριες, πάρκινγκ, σταθμούς τρένων ή ξενοδοχεία.

Ας ξαναθυμηθούμε το νέο Ford Kuga
WWW.S-P.TV

Συνεχίζοντας με τις τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, τη συμπεριφορά του κάθε τροχού του νέου Kuga σε κάθε είδους ολισθηρή ή μη επιφάνεια χειρίζεται το «έξυπνο» σύστημα Ford Intelligent All Wheel Drive, και συνεπικουρείται στο έργο της αναζήτησης της απόλυτης πρόσφυσης σε καθε συνθήκη από την κορυφαίας ποιότητας και ρύθμισης ανάρτηση, το Curve Control και το Torque Vectoring Control, που φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς στη στροφή.

Επιπλέον, το Adaptive Front Lighting ρυθμίζει το φωτισμό των νέων φώτων bi-xenon ανάλογα με τις συνθήκες, το Perpendicular Parking με το πάτημα ενός κουμπιού εντοπίζει θέσεις σε οριζόντια ή κάθετη θέση με το πεζοδρόμιο και χειρίζεται το τιμόνι, το Active City Stop αποτρέπει τις συγκρούσεις στην πόλη με ταχύτητες 30-50 χλμ./ώρα, το Hands-Free Liftgate ανοίγει την πίσω πόρτα με μια κίνηση του ποδιού, ενώ το Cross Traffic Alert προειδοποιεί για επερχόμενα αυτοκίνητα στην όπισθεν.

Στους κινητήρες, ο μεγάλος αστέρας του νέου Kuga είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 TDCi με 120 ίππους, που είναι 5% πιο οικονομικός από τον δίλιτρο TDCi που αντικαθιστά (με μέση κατανάλωση 4,4 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές 115 γρ./χλμ. CO2), και αρκετά πιο αποδοτικός. Πιο ψηλά, διατίθεται ο δίλιτρος 2.0 TDCi σε εκδοχές 150 ή 180 ίππων, με μηχανικό ή αυτόματο PowerShift κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση.

Στους πετρελαιοκινητήρες, η κατανάλωση του 2.0 TDCi δεν ξεπερνά τα 5,2 λίτρα/100 χλμ., και οι ρύποι τα 135 γρ./χλμ. CO2. Παράλληλα, το Kuga διατίθεται και με τρεις εξελιγμένες εκδοχές του κινητήρα 1.5 EcoBoost βενζίνης, που αποδίδουν 120, 150 ή 182 ίππους. Φυσικά, όλοι οι κινητήρες έρχονται με στάνταρ Auto-Start-Stop, καθώς και με το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας του φρεναρίσματος για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Σφαιρικά, έτσι, το νέο Ford Kuga έγινε το πιο προηγμένο, αποδοτικό και ασφαλές μικρομεσαίο SUV…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ