ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από το PlayStation στην πίστα

Audi e-tron Vision Gran Turismo
Audi e-tron Vision Gran Turismo AUDI COMMUNICATIONS MOTORSPORT

Με το ολοκαίνουργιο concept car Audi e-tron Vision Gran Turismo, η Audi μετατρέπει τώρα την ηλεκτρική κινητικότητα σε μια απτή εμπειρία με μοναδικό τρόπο.

Αρχικά αναπτύχθηκε αποκλειστικά για εικονικούς αγώνες στο PlayStation 4, και η Audi κάνει πραγματικότητα το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο σε συνδυασμό με την Formula E. Ξεκινώντας από τον αγώνα στη Ρώμη, σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου, το Audi e-tron Vision Gran Turismo θα αναπτυχθεί ως αγωνιστικό.

Οι πελάτες και οι επισκέπτες της μάρκας με τους τέσσερις δακτυλίους, θα μπορούν να δοκιμάσουν την πίστα της πόλης της Fornula Ε, ως επιβάτες στο Audi e-tron Vision Gran Turismo ξεκινώντας από τον σημερινό αγώνα στη Ρώμη. Οι υπάλληλοι του κέντρου προπαραγωγής της Audi ανέπτυξαν και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο μέσα σε μόλις έντεκα μήνες με βάση το παράδειγμα του Audi e-tron Vision Gran Turismo από το παιχνίδι PlayStation "Gran Turismo".

Πολλά από αυτά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στη συνέχεια ως μοντέλα πλήρους κλίμακας και παρουσιάστηκαν σε εμπορικές εκθέσεις. Το Audi e-tron Vision Gran Turismo, ωστόσο, είναι το πρώτο concept αυτοκίνητο αυτής της σειράς που πρόκειται να αναπτυχθεί ως ένα πλήρως λειτουργικό όχημα.

Audi e-tron Vision Gran Turismo, GT Sport
Audi e-tron Vision Gran Turismo, GT Sport AUDI COMMUNICATIONS MOTORSPORT

Η Audi πήρε σχεδιαστικά στοιχεία και το χρώμα του θρυλικού Audi 90 quattro IMSA GTO με το οποίο η εταιρεία το 1989 ενθουσιάστηκε τους οπαδούς της μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Βόρεια Αμερική, με οδηγούς όπως οι Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood Scott Goodyear. Διαθέτοντας ένα συνδυασμό ελαφριάς σχεδίασης και quattro οδήγησης σε συνδυασμό με έναν ισχυρό πεντακύλινδο κινητήρα turbo, το αυτοκίνητο ήταν πολύ μπροστά από το χρόνο του τότε.

Το Audi e-tron Vision Gran Turismo είναι μόνιμα τετρακίνητο, με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης e-tron quattro με μεταβλητή ισχύ. Τρεις ηλεκτροκινητήρες, κάθε ένας με ισχύ 200 kW, κινούν το πρωτότυπο αυτοκίνητο. Δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τον πίσω άξονα και ο τρίτος με τον μπροστινό άξονα, χρησιμοποιώντας μεμονωμένα εξαρτήματα από το μελλοντικό Audi e-tron. Η ισχύς του αυτοκινήτου φθάνει στα 600 kW, που μετατρέπονται σε 815 hp. Με βάρος 1.450 κιλά, έχει λόγο ισχύος 1,78 κιλών ανά ίππο, ιδανική κατανομή βάρους 50:50 μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, ενώ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ