ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 11.700 ευρώ το νέο Seat Ibiza

Από 11.700 ευρώ το νέο Seat Ibiza

Τα πρώτα αυτοκίνητα ήρθαν στην Ελλάδα. Το επίσημο λανσάρισμα θα γίνει τον Ιούνιο.

Θεωρείται από τα πιο γνωστά μοντέλα αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη και πως να μην είναι με 4 γενιές στην παραγωγή από το 1984 και πάνω από 5,4 εκατ. πωλήσεις.

Το Ibiza αποτελεί εμβληματικό μοντέλο για την ισπανική Seat, μέλος του ομίλου VW και με το εντελώς νέο που παρουσιάζει τώρα, σκοπεύει να κρατηθεί πολύ ψηλά στο αγοραστικό κοινό.

Αξίζει να σημειώσω ότι πάνω σε αυτό το σασί, το οποίο είναι επίσης ολοκαίνουργιο, η Seat θα βασίσει και την συμπαγή SUV έκδοση του Ibiza, που θα ονομαστεί Arona και θα λανσαριστεί στην αγορά τέλη του 2017, αρχές του 2018.

Η 5η γενιά Ibiza αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη και σε σχέση με το προηγούμενο είναι πιο συμπαγές με 4,059 μ. μήκος, 1,780 μ. πλάτος (8,7 εκ. λιγότερο) και 1,444 μ. ύψος.

Από 11.700 ευρώ το νέο Seat Ibiza

Ουσιαστικά είναι και δείχνει πιο φαρδύ στο δρόμο, έχοντας και φαρδύτερα μετατρόχια (6 εκ. μπροστά και 4,8 εκ. πίσω), ενώ παρά το σχεδόν ίδιο μήκος, μάκρυνε κατά 9,5 εκ. το μεταξόνιο (2,564 μ.) κάτι που σημαίνει καλύτεροι χώροι στην καμπίνα για 5 επιβάτες. Ταυτόχρονα, φάρδυναν και τα καθίσματα, για καλύτερο κράτημα του σώματος και στο πορτμπαγκάζ η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 63 λίτρα, φθάνοντας τα 355 λίτρα.

Το νέο Ibiza, αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα, προσφέρεται με κινητήρες εκπομπών ρύπων Euro6. Βασικό μοτέρ θα είναι ο τρικύλινδρος βενζίνης 1.0 MPI με 75hp, ενώ η Seat το εφοδιάζει και με turbo μοτέρ 1.0 TSI με 95 και 115hp. Προς τα τέλη της χρονιάς θα είναι διαθέσιμο και το νέο τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.5 TSI ΕVΟ (τον φορά ήδη το VW Golf) με 150hp.

Την ίδια χρονική περίοδο, στα τέλη του 2017, θα προσφέρεται και ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI με 80, 95 και 115 ίππους. Οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων (εκδόσεις έως 95 ίππους), 6τάχυτο για πιο ισχυρούς κινητήρες και 7τάχυτο κιβώτιο DSG από το φθινόπωρο με τον κινητήρα 1.0 TSI 115hp.

Η Seat, αναφέρει ότι βελτίωσε την ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση στο τιμόνι, ενώ φέρει σε ανάρτηση ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Από 11.700 ευρώ το νέο Seat Ibiza

Τώρα, το νέο Ibiza διατίθεται με τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: Reference, Style, FR (σπορ εκδοχή) και Xcellence, με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας (Front Assist, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry System με κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, νέα γενιά εμπρός και πίσω αισθητήρων στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ποιότητας και ακρίβειας με οθόνη αφής 8 ιντσών).

Για πρώτη φορά προσφέρεται και με οθόνη αφής 8 ιντσών και με συστήματα υποβοήθησης όπως η αναγνώριση κόπωσης οδηγού, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και το Multi Collision Brake που ενεργοποιείται μετά από σύγκρουση και το οποίο μπορεί μειώσει τις συνέπειες μιας πολλαπλής σύγκρουσης.

Το νέο Ibiza διαθέτει επίσης Drive Profile, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ προγραμμάτων Eco, Normal, Sport και Individual που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη λειτουργία του κινητήρα ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθώς και να επηρεάσει το τιμόνι, την ανάρτηση, το ACC, τον κλιματισμό και το κιβώτιο ταχυτήτων στην έκδοση DSG, ενώ και σε επίπεδο συνδεσιμότητας φέρει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ