ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Άνθρωποι και ρομπότ μαζί στην παραγωγή BMW

Άνθρωποι και ρομπότ μαζί στην παραγωγή BMW

Το BMW Group συνεχίζει το διαρκή εκσυγχρονισμό του εργασιακού περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας.

Η καινοτόμος αυτοματοποίηση και τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στους σταθμούς εργασίας. Έτσι μειώνονται περαιτέρω οι εργονομικά δύσκολες και επίπονες εργασίες, και οι εργαζόμενοι μπορούν να εφαρμόζουν τις ειδικές γνώσεις και ικανότητές τους με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Έτσι μειώνονται περαιτέρω οι εργονομικά δύσκολες και επίπονες εργασίες, και οι εργαζόμενοι μπορούν να εφαρμόζουν τις ειδικές γνώσεις και ικανότητές τους με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και ενώ στο παρελθόν άνθρωποι και μηχανήματα εργάζονταν σε ανεξάρτητες περιοχές περικλειόμενες από προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα τελευταία χρόνια αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει: σύγχρονα, ελαφρά ρομπότ, έξυπνες συσκευές και εξωσκελετικοί μηχανισμοί (exoskeletons), τα λεγόμενα ‘μηχανικά κοστούμια’ υποστηρίζουν τους εργαζόμενους μέσα στο εργασιακό περιβάλλον τους, κάνοντας το σύστημα παραγωγής πιο αποδοτικό και ευέλικτο.

Χρήση συστημάτων υποστήριξης και ρομπότ ελαφρού βάρους

Ο καταμερισμός ρόλων μεταξύ εργαζομένων και διαθέσιμων εργαλείων είναι σαφής: Το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, δημιουργικών και γνωσιακών ικανοτήτων, κάνουν το ανθρώπινο δυναμικό ιδανικό για εργασίες που εστιάζουν στη δημιουργία αξίας, στην ακρίβεια και τη διαχείριση ποιότητας.

 

Τα συστήματα υποστήριξης από την άλλη, βοηθούν το προσωπικό να εκτελεί επίπονες και επαναλαμβανόμενες εργασίες. Στην παραγωγή, τα ελαφρά ρομπότ δεν απαιτούν πρόσθετα σημεία έδρασης και είναι σχετικά ευέλικτα στους χώρους όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, μπορούν να συνεργάζονται απευθείας με τον άνθρωπο. Κατά κανόνα, η χρήση συστημάτων υποστήριξης έχει να κάνει με την ανεύρεση εύλογων λύσεων για τον αντίστοιχο σκοπό, πάντα με έμφαση στο όφελος που επιτυγχάνεται.

Άνθρωποι και μηχανές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ήδη από το 2013, το BMW Group έθεσε σε λειτουργία το πρώτο ελαφρύ ρομπότ που πήρε θέση μεταξύ των εργαζομένων στη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου του Spartanburg (ΗΠΑ). Η Miss Charlotte, όπως το προσωπικό παραγωγής αποκαλεί το ρομπότ, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να τοποθετεί τσιμούχες στις πόρτες, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Σήμερα, πάνω από 40 ελαφρά ρομπότ χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια του BMW Group, και θα φτάσουν τα 60 μέχρι τα μέσα της χρονιάς. Αυτά αναλαμβάνουν καθήκοντα που καταπονούν σωματικά τους εργαζόμενους και συχνά ενέχουν ιδιαίτερες προκλήσεις λόγω του υψηλού επιπέδου ακρίβειας που απαιτείται και της επαναληπτικότητάς τους.

Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, για παράδειγμα, ένα ελαφρύ ρομπότ στερεωμένο στην οροφή της γραμμής συναρμολόγησης μεταφέρει γρανάζια – βάρους έως 5,5 κιλά και τα τοποθετεί με ακρίβεια χωρίς κίνδυνο ζημιάς στις υποδοχές τους. Σε αυτό το σταθμό εργασίας, εργαζόμενοι και ρομπότ συνεργάζονται στενά σε περιορισμένο χώρο χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FORD

Οι νεαροί οδηγοί κάνουν όλες τις παρανομίες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αγώνας και περιπέτεια στα… καραφλά των Καλαβρύτων!

H ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ

Έχεις καινοτόμες ιδέες; Τις ψάχνει η Nissan…

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οικογενειακή τραγωδία στην Κατερίνη: Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα όπου ξέσπασε η φωτιά

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε 5ώροφη πολυκατοικία

Ο θαυμάσιος, αλλά όχι πραγματικά σπουδαίος Ροναλντίνιο

Όπως η άνοιξη συμβαίνει και τα άνθη μεγαλώνουν και ο κόσμος ομορφαίνει, έτσι και ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα υπάρχει ως φυσικό φαινόμενο έκπαγλου κάλλους.

ΗΠΑ: To Πεντάγωνο παραδέχεται πως διεξήγαγε μυστικές έρευνες για UFO

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Ο Ian McKellen θέλει να παίξει τον Gandalf στη σειρά ‘LΟΤR’, πάρτε τον ένα τηλέφωνο

Ο ηθοποιός θα σκάσει με τάκλιν πάνω σε όποιον τον αντικαταστήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24