ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανεβάζει τον πήχη η νέα BMW X5

Ανεβάζει τον πήχη η νέα BMW X5

Εντελώς ανανεωμένη, έρχεται τον Νοέμβριο τη νέα BMW X5, η οποία ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία του ιδρυτή της κατηγορίας Sports Activity Vehicle (SAV), ενός μοντέλου που μέχρι τώρα έχει πουλήσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια μονάδες.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg (ΗΠΑ) και θα διατίθεται από τον Νοέμβριο. Αισθητά μεγαλύτερη από την προκάτοχό της: κατά 36 χιλιοστά σε μήκος (4,922 μ.), κατά 66 χλστ. σε πλάτος (2,004 μ.) και κατά 19 χλστ. σε ύψος (1,745 μ.), έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 42 χλστ., στα 2,975 μ.

Θα προσφέρεται και με τις ειδικές σειρές BMW xLine και M Sport, και με αποκλειστικά χαρακτηριστικά από την BMW Individual. Το BMW Laserlight με Adaptive LED Headlights θα διατίθεται προαιρετικά, όπως και για πρώτη φορά μοντέλο BMW με ζάντες αλουμινίου 22-ιντσών.

Το λανσάρισμα της νέας BMW X5 θα περιλαμβάνει με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων: Νέος V8 βενζινοκινητήρας με 462 hp στην BMW X5 xDrive50i (δεν διατίθεται στην Ευρώπη), εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας με 340 hp στην BMW X5 xDrive40i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,8 – 8,5 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 200 – 193 γρ./χλμ.) και δύο εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες πετρελαίου με 400 hp στην BMW X5 M50d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,2 – 6,8 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 190 – 179 γρ./χλμ.) και 265 hp στην BMW X5 xDrive30d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,8 – 6,0 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές COστο μικτό κύκλο: 179 – 158 γρ./χλμ.). Όλες οι κινητήριες μονάδες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων, που περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων βενζίνης ή καταλύτη SCR, και πληρούν τις προδιαγραφές EU6d-TEMP. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic τοποθετείται στάνταρ.

Ανεβάζει τον πήχη η νέα BMW X5

Εφοδιάζεται με BMW xDrive intelligent all-wheel drive με νέο, πιο αποδοτικό σύστημα ελέγχου και αυξημένο ποσοστό κατανομής ισχύος στους πίσω τροχούς, στάνταρ. Το μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα προσφέρει αισθητά αυξημένη ευελιξία, ελκτική πρόσφυση και κατευθυντική ευστάθεια στην επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές και σε δυναμικές συνθήκες οδήγησης.

Εξάλλου, είναι το πρώτο μοντέλο BMW X με προαιρετικό πακέτο Off-Road. Αερανάρτηση και στους δύο άξονες, προστατευτική ποδιά μπροστά και πίσω, και ειδικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων και το Control Display. Επιλογή τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης (modes) μέσω μπουτόν. Το ύψος της ανάρτησης και η απόκριση των BMW xDrive, DSC, του κιβωτίου και του γκαζιού ρυθμίζονται ανάλογα ώστε να παρέχουν βέλτιστο σετάρισμα για οδήγηση στην άμμο, το χώμα, τις πέτρες ή το χιόνι.

Ντεμπούτο για την οθόνη BMW Live Cockpit Professional και τη φιλοσοφία ελέγχου (στάνταρ εξοπλισμός). Εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα iDrive με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Control Display 12,3- ιντσών. Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης χάρη στις πολλαπλές επιλογές ελέγχου (multimodal) μέσω οθόνης αφής, Controller, φωνητικού ελέγχου (voice control) και συστήματος αναγνώρισης χειρονομιών BMW.

Ανεβάζει τον πήχη η νέα BMW X5

Θα προσφέρεται και με προαιρετική, τρίτη σειρά καθισμάτων, με δύο πρόσθετα καθίσματα και διαιρούμενη πίσω πόρτα, hands-free άνοιγμα / κλείσιμο και των δύο τμημάτων με προαιρετική λειτουργία Comfort Access. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 645 λίτρα σε μάξιμουμ 1.860 λίτρα.

Επίσης, η καινοτόμα γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση: Το Driving Assistant Professional περιλαμβάνει εξελιγμένη έκδοση Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant, Lane Change Warning & Lane Departure Warning, προστασία από πλευρική σύγκρουση, υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας, Προειδοποίηση Προτεραιότητας και Προειδοποίηση πορείας στο αντίθετο ρεύμα. Το Emergency Stop Assistant διατίθεται για πρώτη φορά: φρενάρει το όχημα αυτόματα, εάν χρειαστεί και το κατευθύνει στο πλάι του δρόμου…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ