ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεωμένο Skoda Fabia στη Γενεύη

Ανανεωμένο Skoda Fabia στη Γενεύη
(C)2017

Η Skoda αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του "φρεσκαρισμένου" Fabia λίγες μέρες πριν την παρουσίασή του στο Σαλόνι της Γενεύης, ενόψει της διάθεσής του στην αγορά στο δεύτερο μισό του 2018.

Οι πιο εμφανείς αλλαγές του νέου τσέχικου supermini είναι στο σχέδιο των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, που πλέον απέκτησαν και λαμπτήρες LED, ενώ έχει και αναβαθμίσεις στους κινητήρες και στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και πολυμέσων.

Στην εμφάνιση, πλην των φωτιστικών σωμάτων, προστέθηκαν για πρώτη φορά και νέες ζάντες 18 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό υπήρξε ένας μικρός ανασχεδιασμός του πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων "Swing" απέκτησε οθόνη 6,5 ιντσών. Σ' αυτή φιλοξενείται το σύστημα συνδεσιμότητας Skoda Connect και το SmartLink+ που περιλαμβάνει τα Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink και SmartGate.

Ανανεωμένο Skoda Fabia στη Γενεύη
(C)2017

Σχετικά με τους κινητήρες, το ανανεωμένο Fabia προσφέρει την επιλογή μεταξύ τεσσάρων τρικύλινδρων 1.0 λίτρου. Οι δύο MPI αποδίδουν 60 και 75 ίππους, ενώ οι δύο TSI με Turbo και άμεσο ψεκασμό έχουν ισχύ 95 και 110 ίππων. Μόνο ο τελευταίος, ο ισχυρότερος των κινητήρων, μπορεί να συνοδευτεί με το 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο DSG.

Τέλος, όσον αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα, τώρα στο Fabia προστίθεται η ανίχνευση «τυφλής γωνίας» του καθρέπτη Blind Spot Detection, καθώς και η ανίχνευση όπισθεν κινούμενου οχήματος Rear Traffic Alert. Το Light Assist, ακόμη, ελέγχει τη μεγάλη σκάλα των φώτων και αυτόματα την απενεργοποιεί όταν ανιχνεύει μπροστά άλλο κινούμενο όχημα.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ