ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεωμένο Fiat 500L

Ανανεωμένο Fiat 500L

Σπάνια θα βρει κανείς καλύτερο δείγμα του μοντέρνου αυτοκινητιστικού marketing: ένα Fiat 500 σχεδόν διπλάσιου μεγέθους από το μικροσκοπικό πατρογονικό 500αράκι και πολύ πιο λεπτεπίλεπτου στιλ.

Με 36 συνδυασμούς χρωμάτων και χίλιες πεντακόσιες παραλλαγές εξατομίκευσης, με πλούσιους χώρους και με τρεις εκδόσεις - Cross, Urban, Wagon- που το κάνουν από Crossover μέχρι επταθέσιο - όλα αυτά είναι το Fiat 500L, ένα ιταλικό MPV, που ανανεώθηκε ενόψει του 2018.

Ένα «πολυμορφικό», όπως θα λεγόταν παλιά, αλλά του 21ου αιώνα: με μήκος από 4,24 μέχρι 4,38 μέτρα -αναλόγως της έκδοσης- και μεταξόνιο 2,61 μ., το 500L στην έκδοση Urban είναι «μητροπολιτικό» με όλες τις καθημερινές επιλογές άνεσης και ψυχαγωγίας, στη Wagon είναι ευρύχωρο και το πιο συμπαγές επταθέσιο της αγοράς, ενώ στην Cross είναι «περιπετειώδες».

Αυτό σημαίνει ότι έχει στοιχεία crossover με αυξημένη κατά 25 χλστ. απόσταση από το έδαφος και επίσης το Mode Selector: έναν επιλογέα ρυθμίσεων μεταξύ της Normal για φυσιολογικές συνθήκες κίνησης, της Traction+ που βοηθά στην εκκίνηση και κίνηση σε ολισθηρές επιφάνειες με χαμηλές ταχύτητες εναλλάσσοντας την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός τροχών, και στην ρύθμιση Gravity Control για τη διατήρηση σταθερής ταχύτητας σε καταβάσεις.

Στην ανανέωση του 2018 το Fiat 500L έχει κατά 40% νέα εξαρτήματα, καθώς και νέο σχέδιο στο τραπεζοειδές ρύγχος, στις εμπρός κολόνες (γυάλινες, στο εσωτερικό τους, για καλύτερη περιμετρική ορατότητα), στον εμπρός προφυλακτήρα και στην τρισδιάστατη κάτω γρίλια. Κι επιπλέον, στοιχεία χρωμίου περιμετρικά.

Ανανεωμένο Fiat 500L

Στο εσωτερικό όλα είναι καινούρια: ο ανασχεδιασμός της κονσόλας περιλαμβάνει στο κέντρο την οθόνη αφής 7'' με ενσωματωμένο το τελευταίας γενιάς σύστημα Uconnect HD Live και τα αναβαθμισμένα συστήματα συνδεσιμότητας smartphone, audio streaming, ανάγνωσης μηνυμάτων και φωνητικών εντολών.

Ο ανασχεδιασμός έκανε το εσωτερικό και πιο ευρύχωρο, με χώρο αποσκευών που φτάνει τα 455 λίτρα (493 στην έκδοση Wagon), ή τα 1.480-1.509 λίτρα με την πτώση των καθισμάτων.

Στους κινητήρες, τέλος, το 500L διαθέτει τους 1.4 με 95 hp και 1.4 T-Jet με 120 hp με καύσιμο τη βενζίνη, αλλά και τους πετρελαίου MultiJet 1.3 με 95 hp και 1.6 με 120 hp - άπαντες προδιαγραφών ρύπων Euro6...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ