ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αμερικανικό υπερ-αυτοκίνητο Rezvani

Αμερικανικό υπερ-αυτοκίνητο Rezvani

Η αμερικάνικη φίρμα Rezvani, παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, το Beast Alpha X Blackbird, ένα roadster μοντέλο που εμπνέεται σχεδιαστικά από το μαχητικό τζετ Lockheed SR-71 Blackbird, που κατέχει, από το 1976, το παγκόσμιο ρεκόρ στον κόσμο με καταγεγραμμένη ταχύτητα 3.530 χλμ./ώρα.

Και στο συγκεκριμένο μοντέλο οι σχεδιαστές της Rezvani έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς σύνθετα υλικά, όπως το ανθρακόνημα, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, φτάνοντας τα 952 κιλά, ενώ σε συνδυασμό με τα carbon πλαϊνά τμήματα, το βάρος πέφτει ακόμη πιο κάτω, στα 885 κιλά.

Εν προκειμένω, το σχεδιαστικό στοιχείο στο Beast Alpha X Blackbird που κλέβει την παράσταση,είναι οι πόρτες sidewinder,οι οποίες ανοίγουν προς τα έξω και εν συνεχεία μετατοπίζονται προς τα εμπρός. Επίσης, δεν λείπουν οι σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών, αλλά και τα φρένα της AP Racing, που προαιρετικά συνοδεύονται από κεραμικούς δίσκους.

Ενώ η "βασική" έκδοση Beast Alpha εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 lt, ο οποίος με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 406 ίππους, στο Alpha X Blackbird ο ιδίας χωρητικότητας κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή καυσαερίων, εγκέφαλο της Cosworth και σφυρήλατα έμβολα, βαλβίδες και ελατήρια της Carillo.

Αμερικανικό υπερ-αυτοκίνητο Rezvani

Αποτέλεσμα είναι η ισχύς να έχει αυξηθεί στους 710 ίππους, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως το 0-96 χλμ./ώρα που πλέον είναι μόλις 2,9 δευτ., σε σχέση με τα 3,5 δευτ. του Beast Alpha.

Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός σειριακού, αμφότερα 6 σχέσεων. Μόλις 5 Rezvani Beast Alpha X Blackbird θα κατασκευαστούν, με την τιμή τους να φτάνει τα 225.000 δολάρια...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ