ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλλάζει τα δεδομένα η επαναστατική τεχνολογία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Αλλάζει τα δεδομένα η επαναστατική τεχνολογία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα
LUUKVANKAATHOVEN.NL - FOTOGRAFIE

Η Ολλανδική Startup LeydenJar κέρδισε το BMW Startup Challenge, το οποίο σημαίνει πως αλλάζουν τα δεδομένα στην τεχνολογία μπαταριών για ηλεκτρονικά οχήματα.

Κριτική επιτροπή υψηλού προφίλ από κορυφαία ονόματα του χώρου της νεοφυούς επιχειρηματικότητας επέλεξε την πρόταση της LeydenJar Technologies BV ως την καλύτερη στον τελικό γύρο αξιολόγησης, κατά τη διάρκεια του ‘Startup Symposium’, μιας αποκλειστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το BMW Group στο Άμστερνταμ.

Το ανόδιο μπαταρίας από σιλικόνη της LeydenJar εκτιμάται ότι έχει δεκαπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τα ανόδια από γραφίτη, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος έως 50%. Η τεχνολογία προσφέρει σημαντική αύξηση αυτονομίας των οχημάτων που λειτουργούν με μπαταρία και αισθητή μείωση του κόστους / χιλιόμετρο. Η τεχνολογία λέγεται ότι είναι κλιμακούμενη και μπορεί να ενταχθεί στην υπάρχουσα διαδικασία παραγωγής μπαταριών.

Τον Christian Rood, Συνιδρυτή της LeydenJar Technologies, συνεχάρη ο Peter Schwarzenbauer, Μέλος Δ.Σ. των BMW AG, MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, στους τομείς Customer Engagement (Εμπλοκή Πελατών) και Digital Business Innovation (Ψηφιακή Επιχειρηματική Καινοτομία), κατά τη διάρκεια του BMW Group Symposium και της παραλαβής του μεγάλου βραβείου: Μία νέα, BMW X1, special edition, ολλανδικής παραγωγής, για 12-μηνη χρήση.

Τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν δύο επίσης Ολλανδικές startups - η Wellsun, της οποίας τα διαφανή φωτοβολταϊκά πάνελ Lumiduct βελτιστοποιούν τη χρήση της ηλιακής ενέργειας και αναβαθμίζουν την ενεργειακή επάρκεια των κτιρίων και η Skytree, με μία ιδέα που αφαιρεί CO2 από κλειστούς χώρους και βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας την αυτονομία ηλεκτρικών και λοιπών οχημάτων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ