ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμα KΑ-λύτερο

Ακόμα KΑ-λύτερο

Σβέλτα αυτοκίνητα, μικρού κυβισμού, μικρού όγκου και με αρκετούς χώρους, αν γίνεται, προτιμούν πλέον οι αγοραστές. Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μέσου αγοραστή ενός οχήματος, είναι το Ford KΑ+, που παρέχει περισσότερα από αυτά που δείχνει.

Στη χώρα μας, τέτοια μοντέλα στην εποχή της παρατεταμένης κρίσης, αποτελούν πρώτιστη επιλογή στους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Βέβαια, αυτή τη κατηγορία αμαξωμάτων είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη. Μάλιστα είναι δεύτερη σε πωλήσεις, με 33% μερίδιο αγοράς.

Στην Ελλάδα, αποδεικνύεται εξίσου δημοφιλής αυτή η κατηγορία και οτιδήποτε προστίθεται σε αυτή, μπορεί να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί.

Πλαισιώνοντας τη γκάμα μικρών μοντέλων Ford δίπλα στο δημοφιλές Fiesta, το KA+ αποτελεί μία ελκυστική εναλλακτική πρόταση για τους πελάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα Ford, πλούσια εξοπλισμένο και σε προσιτή τιμή.

Σε αντίθεση με το απλό Ka, το νέο Ford KA+ προσφέρεται σε 5θυρη έκδοση, έχοντας, όπως διαπίστωσα οδηγώντας το, μεγάλους χώρους για πέντε άτομα, σε ένα αμάξωμα μήκους κάτω από 4 μ. Είναι ελαφρώς μικρότερο από το Fiesta, αλλά 29 χιλιοστά ψηλότερο. Διαθέτει χώρο αποσκευών 270 λίτρα – αρκετό για να χωρέσει δύο μεγάλες βαλίτσες – καθώς και διαιρούμενα (60/40) / αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και 21 αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα σε όλη την καμπίνα.

Ακόμα KΑ-λύτερο
Ακόμα KΑ-λύτερο

Στους αποθηκευτικούς χώρους συμπεριλαμβάνεται το MyFord Dock που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό οργάνων και προσφέρεται για τη φύλαξη, μεταφορά και φόρτιση κινητών συσκευών όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης. Ιδιαίτερα πρακτικοί είναι και διάφοροι άλλοι αποθηκευτικοί χώροι.

Σχεδιαστικά, χαρακτηρίζεται από κομψό φινίρισμα με λεπτομέρειες χρωμίου στη μάσκα, σε συνδυασμό με προφυλακτήρες, λαβές θυρών και εξωτερικούς καθρέπτες βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί ένα ελκυστικό «σαγρέ» φινίρισμα στο ταμπλό και ανθεκτικές, σύγχρονες ταπετσαρίες σε μοντέρνα σκούρα, ανθρακί απόχρωση. Στοιχεία χρωμίου κοσμούν εξαρτήματα όπως οι λαβές των θυρών, τα κουμπιά της κεντρικής κονσόλας και οι αεραγωγοί.

Ακόμα KΑ-λύτερο

Τα νέο KA+ προσφέρεται στην Ελλάδα σε μία έκδοση του βενζινοκινητήρα 1.2- Duratec Eco. Αποδίδει 70 και 85ίππους στις δύο εκδόσεις και διαθέτει τεχνολογία διπλού, μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Η έκδοση αυτή έχει μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης στο 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορετική χαρτογράφηση ώστε οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μην υπερβαίνουν τα 110 γρ./χλμ.

Ακόμα KΑ-λύτερο

Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και νέες αεροδυναμικές λεπτομέρειες, όπως ένα καλύτερο εμπρός σπόιλερ και ανοίγματα στη μάσκα συμβάλλουν στη μέση κατανάλωση μικτού κύκλου 4,8 λίτρα/100 χλμ. (εργοστασιακή μέτρηση διότι η δική μας ήταν κοντά στα 6 λίτρα).

Στο δρόμο συμπεριφέρεται καλά και είναι μαλακό όσο πρέπει. Εχει ειδικές ρυθμίσεις σε τιμόνι, ελατήρια και αμορτισέρ, εμπρός αντιστρεπτική δοκό, ημιάκαμπτο πίσω άξονα και ελαστικά σε συνδυασμό με ένα αναθεωρημένο εμπρός υποπλαίσιο και βάσεις κινητήρα.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει, πέραν των κλασικών: υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter), και Ford Easy Fuel.

Στον έξτρα εξοπλισμό διατίθεται το σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και AppLink που παρέχει φωνητικό έλεγχο ποικίλων εφαρμογών του smartphone καθώς επίσης και Ford MyKey, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα και ένταση ήχου και να εμποδίζουν την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας.

Τιμές από 10.971 ευρώ

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ