ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

900 εκατομμύρια ευρώ επενδύει η Seat στα νέο Ibiza και Arona

900 εκατομμύρια ευρώ επενδύει η Seat στα νέο Ibiza και Arona

Mέρος του στρατηγικού επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 3,3 δις ευρώ μέχρι το 2019.

Η Seat βασίζει πολλά στο Ibiza, σε ένα μοντέλο η ιστορία του οποίου μιλά από μόνη της. Με πάνω από 5,4 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1984, το Ibiza είναι το πιο εμβληματικό και best-seller μοντέλο της ισπανικής μάρκας, μέλος του ομίλου της VW.

Το νέο Ibiza, το οποίο αναμένεται τον Ιούνιο στην Ελλάδα, αντικατοπτρίζει την κορύφωση της φάσης εξυγίανσης της μάρκας και την αρχή μίας νέας περιόδου ανάπτυξης, η οποία συμπίπτει με την χρονική περίοδο που η Seat εφαρμόζει τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική στην ιστορία της.

Η Seat λοιπόν, επενδύει συνολικά 900 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα Ερευνας και Εξέλιξης (R&D) για το νέο Ibiza και το Arona, που είναι η συμπαγής SUV έκδοση του Ibiza.

Ανεπτυγμένο εξ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη, το νέο Ibiza κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής 1 στο Martorell, το εργοστάσιο που παράγει τα περισσότερα οχήματα στην Ισπανία. Χτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0 (τη χρησιμοποιεί και το Audi A1), το νέο Ibiza έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει ένα φιλόδοξο σημείο καμπής όσον αφορά την ασφάλεια, τη σχεδίαση, την απόδοση και την άνεση. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, η ίδια γραμμή παραγωγής θα φιλοξενήσει το Arona, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται το Leon καθώς και το Audi Q3.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ