ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6 huskies εναντίων 300… αλόγων

6 huskies εναντίων 300… αλόγων

Ένα έλκηθρο που τράβηξαν 6 σκυλιά huskies από την Αλάσκα και τη Σιβηρία, αναμετρήθηκε με το πανίσχυρο Leon CUPRA, στο τιμόμι του οποίου ήταν ο οδηγός αγώνων της ισπανικής μάρκας, Ζόρντι Ζενέ.

Η διασκεδαστική πρόκληση πραγματοποιήθηκε σε μια παγωμένη λίμνη στη Λαπωνία και αποσκοπούσε στο να παρουσιάσει αφενός την αντοχή των εκπληκτικών σκυλιών που μπορούν να διανύσουν περίπου 130 χιλιόμετρα σε μια μέρα, και αφετέρου στην αντοχή των 300 ίππων μοντέλο, στον πάγο.

- Δύναμη και αντοχή: Ενώ το Leon CUPRA χαρακτηρίζεται από την απόδοσή του, η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα είναι σε 4,9 δευτερόλεπτα, τα huskies είναι γνωστά για την αντοχή τους, αν και θεωρούνται μεταξύ των 20 ταχύτερων φυλών σκύλων. Μπορούν να κάνουν πενθήμερο ταξίδι, να φθάσουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα και καθένα τους μπορεί να τραβήξει βάρος γύρω στα 30 κιλά.

- 1 μέτρο πάχος πάγου κάτω από τους τροχούς: Σχεδόν ένα μέτρο είναι το πάχος στη λίμνη Pikku - Nissi, μια από τις 188.000 που υπάρχουν στη Φινλανδία, και επιτρέπει στα αυτοκίνητα και στα έλκυθρα με σκυλιά να τη διασχίσουν χωρίς προβλήματα, από το τέλος του έτους μέχρι και τον Απρίλιο.

- Νοοτροπία ηγέτη: Τα Mamba και Mustys είναι τα δύο επικεφαλής σκυλιά που καθοδηγούν την ομάδα, ενώ στο έλκηθρο βρίσκεται ο εκπαιδευτής τους, Susi...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ