ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

5 αστέρια ασφάλειας το νέο Opel Insignia

5 αστέρια ασφάλειας το νέο Opel Insignia
ADAM OPEL AG

Στα τελευταία αποτελέσματα αξιολόγησης ασφάλειας του Euro NCAP, το Insignia Grand Sport και το Insignia Sports Tourer πήραν πέντε αστέρια.

Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Opel συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες που αξιολογήθηκε – προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του νέου Insignia στα crash test, το Euro NCAP έκανε ειδική μνεία σε δύο από τα καινοσυστήματα ασφάλειας.

Το νέο ενεργό καπό, το οποίο σε περίπτωση σύγκρουσης ανασηκώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, αυξάνοντας την απόσταση από τον κινητήρα και βελτιώνοντας την προστασία των πεζών, "λειτούργησε αξιόπιστα για ποικίλους σωματότυπους πεζών και σε μεγάλο εύρος ταχυτήτων".

Το αναβαθμισμένο σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και άλλα οχήματα "λειτούργησε καλά … (και) … στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου επέδειξε εξαιρετικές ικανότητες στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης".

Εκτός από το ενεργό καπό και το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), το νέο Insignia διαθέτει πολλά υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ