ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

40 νέα και ανανεωμένα μοντέλα ο όμιλος BMW τη διετία 2017 – 2018

40 νέα και ανανεωμένα μοντέλα ο όμιλος BMW τη διετία 2017 – 2018
[email protected]

Κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα εσόδων και κερδών για έβδομη συνεχή χρονιά.

Το BMW Group, παρουσίασε τα σχέδιά του για βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη, με στοχευμένη προσθήκη νέων μοντέλων και εξελίξεις στους στρατηγικούς τομείς ηλεκτρικής μετακίνησης και αυτοματοποιημένης οδήγησης.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε στην αγορά πάνω από 40 νέα και ανανεωμένα μοντέλα των τριών premium μαρκών μας (BMW, MINI, Rolls Royce) κατά τη διάρκεια του 2017 και 2018,» επισήμανε οHarald Krüger, πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ανώτερο τμήμα της premium κατηγορίας. Μέχρι το 2020, το BMW Group στοχεύει σε σημαντική αύξηση πωλήσεων στο εν λόγω τμήμα, με την προσθήκη αρκετών νέων μοντέλων, όπως η BMW X7, που θα πλαισιώσει τη BMW Σειρά 7.

Ηλεκτρική μετακίνηση

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, θα συμβούν εντυπωσιακές αλλαγές στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης. Ωστόσο, δεν θα αναπτυχθούν όλες οι αγορές και οι κατηγορίες με τον ίδιο ρυθμό, και το τι θα γίνει τελικά εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως οι ρυθμιστικές διατάξεις, που είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε σήμερα. Για το BMW Group, η ευελιξίακαι η κλιμάκωσημέσα από μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων θα διασφαλίσουν την επιτυχία του. Ηδη ο όμιλος από το 2007 ξεκίνησε το εγχείρημα με τα ηλεκτρικά, και σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του BMW i3, η προϊοντική γκάμα θα περιλαμβάνει οκτώ plug-in υβριδικά μοντέλα, ενώ θα παραδώσει το 200.000ό ηλεκτρικό του όχημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο μέλλον, εκτός από την plug-in υβριδική τεχνολογία, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίαςθα ενσωματωθούν στις βασικές σειρές μοντέλων και αρχιτεκτονικές του BMW Group, με έναν πολύ ευέλικτο και κλιμακούμενο τρόπο. Μέσα από την εξέλιξη του BMW iNEXT, μία νέα γενιά ηλεκτρικών μονάδων και συστημάτων κίνησης θα βρουν το δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα MINI και BMW X3 θα σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα ενός δεύτερου κύματος ηλεκτρικών οχημάτων για το BMW Group.

Δοκιμές αυτοματοποιημένης οδήγησης υψηλού επιπέδου σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Το BMW Group δουλεύει επίσης πάνω στην αυτοματοποιημένη οδήγηση στο πλαίσιο του εγχειρήματος «ACES» ( Autonomous, Connected, Electrified & Shared / Services) - Αυτοματοποίηση, Διασύνδεση, Εξηλεκτρισμός και Κοινοχρησία. Σε συνεργασία με την Intel και Mobileye, το BMW Group έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για λανσάρισμα αυτοματοποιημένης οδήγησης υψηλού επιπέδου με το BMW iNEXT το 2021. Οι σχετικές τεχνολογίες θα δοκιμαστούν σε κέντρα πόλεων, όπως το Μόναχο, το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς – επανδρωμένα σε όλες τις περιπτώσεις, με έναν εκπαιδευμένο οδηγό δοκιμών, έτοιμο να αναλάβει τον έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή.

Μάλιστα, οι σημερινές BMW Σειρές 7 και 5 ήδη εφοδιάζονται με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Με το ConnectedDrive, το BMW Group είναι ηγέτης στις ψηφιακές λύσεις και έχει ήδη πάνω από 8,5 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου. Από τα τέλη του 2013 που λανσαρίστηκε το BMW i3, περισσότερα από 125.000 ηλεκτρικά οχήματα έχουν παραδοθεί στους πελάτες τους. Με το DriveNow, το BMW Group εξυπηρετεί πάνω από 800.000 πελάτες σε έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η νέα υπηρεσία μετακίνησης ReachNow έχει αρχίσει να λειτουργεί με επιτυχία στις ΗΠΑ.

www.driveandtravel.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ