ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

100 εκατ. Παπιά... Honda

Honda Celebrates 100 Million Unit Global Production Milestone for Super Cub Series Motorcycles
Honda Celebrates 100 Million Unit Global Production Milestone for Super Cub Series Motorcycles HONDA CELEBRATES 100 MILLION UNIT GLOBAL PRODUCTION MILESTONE FOR SUPER CUB SERIES MOTORCYCLES

Με μια μικρή τελετή στο εργοστάσιο του Kumamoto στην Ιαπωνία, όπου παράγεται το Super Cub, γιόρτασε η Honda παρουσία του προέδρου & CEO Takahiro Hachigo, τα 100 εκατ. "παπιά" της.

Η μαζική παραγωγή της πρώτης γενιάς Super Cub C100 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1958 στο Εργοστάσιο του Yamato, βόρια του Τόκιο.

Η άμεση επιτυχία των πωλήσεων ήταν αποτέλεσμα αρκετών χαρακτηριστικών όπως: η αντοχή και απόδοση του ισχυρού τετράχρονου κινητήρα 50cc (σε αντίθεση με τους δίχρονους κινητήρες που ήταν η τάση της εποχής), η μοναδική σχεδίαση με χαμηλό πλαίσιο τύπου ραχοκοκαλιάς, ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης χωρίς μανέτα και η μεγάλη, προστατευτική ποδιά.

Αν και στην πορεία υπήρξαν πολλές βελτιώσεις, η βασική φιλοσοφία του παπιού παρέμεινε ίδια από τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Super Cub, με το μοναδικό του στυλ να συνεχίζεται μέχρι τα σημερινά μοντέλα. Τόσο εμβληματική είναι η σχεδίασή του, ώστε το 2014 το Super Cub έγινε το πρώτο όχημα που καλύπτεται από ‘τρισδιάστατη’ πατέντα στην Ιαπωνία.

Τώρα, η Honda παράγει τα μοντέλα Super Cub σε 16 εργοστάσια σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πωλείται και οδηγείται σε περισσότερες από 160 χώρες...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ