ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

1 δισ. δολάρια θα επενδύσει η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi

1 δισ. δολάρια θα επενδύσει η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi
COPYRIGHT GLITTER LENS PHOTOGRAPHY, LLC.

Κατά το πρώτο έτος το νέο ταμείο της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η Renault-Nissan-Mitsubishi, η κορυφαία συμμαχία αυτοκινητοβιομηχανιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε την έναρξη της Alliance Ventures, ενός νέου εταιρικού ταμείου κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να στηρίξει την «ανοιχτή καινοτομία» τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κατά το πρώτο έτος, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και «ανοικτές» συμπράξεις καινοτομίας, με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Το νέο ταμείο είναι μοναδικό, διότι προσφέρει στους δυνητικούς εταίρους πρόσβαση σε παγκόσμια κλίμακα, στο πεδίο εφαρμογών της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα το 2017 μέσω 10 διαφορετικών εμπορικών σημάτων, με παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, στοχεύοντας τα 14 εκατ. μέχρι το 2022.

Η πρώτη συμφωνία της Alliance Ventures θα είναι η στρατηγική επένδυση στην Ionic Materials, μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία αναπτύσσει στέρεα υλικά μπαταριών, χωρίς κοβάλτιο.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει τη στρατηγική της Συμμαχίας για την αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, εξοικονόμησης ή και αποφυγής κόστους σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα μετάδοσης κίνησης και η συνδεσιμότητα των οχημάτων. Η Συμμαχία θα διαθέσει 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (EV) μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV, ενώ παράλληλα θα διαθέσει στην αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης, αναπτύσσοντας παράλληλα υπηρεσίες ρομποτικών οχημάτων…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ