ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χρυσή" η Νορβηγία στη σκυταλοδρομία, άθλος για Μπιόργκεν

"Χρυσή" η Νορβηγία στη σκυταλοδρομία, άθλος για Μπιόργκεν

Η Νορβηγία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων γυναικών του σκι δρόμων αντοχής και η Μάριτ Μπιόργκεν έφτασε τα 13 μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Νορβηγία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων γυναικών του σκι δρόμων αντοχής και παράλληλα η 38χρονη Μάριτ Μπιόργκεν "έπιασε" τον συμπατριώτη της, Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν, στην πρώτη θέση της λίστας των αθλητών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνολικά, μετράει 13 Ολυμπιακά στην καριέρα της, έχοντας κατακτήσει το πρώτο το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι (ήταν ασημένιο) και από τότε μετράει επτά χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα. Ο Μπιορντάλεν έχει οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο.

Η ομάδα της Νορβηγίας, με τους Έστμπεργκ, Γιάκομπσεν, Χάγκα και Μπιόργκεν, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 51:24.3 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδία. Οι Χάαγκ, Κάλα, Άντερσον και Νίλσον ήταν δύο δευτερόλεπτα πιο αργές, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 51:26.3.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Νεπριάεβα, Μπελορούκοβα, Σέντοβα και Νετσαέβσκαγια για την Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας, με επίδοση 52:07.6.

"Χρυσή" η Νορβηγία στη σκυταλοδρομία, άθλος για Μπιόργκεν

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ