ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Μάιερ και την Χανσντότερ τα μετάλλια στο αλπικό

Austria's Matthias Mayer celebrates after finishing the men's super-G at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
Austria's Matthias Mayer celebrates after finishing the men's super-G at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ο Ματίας Μάιερ στο Super G και η Φρίντα Χανσντότερ στο σλάλομ ήταν οι δύο αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα δύο αθλήματα του αλπικού. Στην 44η θέση η Ράλλη.

Τα δύο πρώτα αγωνίσματα που ολοκληρώθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ ήταν τα δύο του αλπικού σκι. Ο Ματίας Μάιερ στο Super G και η Φρίντα Χανσντότερ στο σλάλομ ήταν οι δύο αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Ο Αυστριακός κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν στην κατάβαση.

Ο Μάιερ ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σε 1:22.44 και νίκησε τον Μπιτ Φιουζ (Ελβετία) που ήταν δεύτερος με χρόνο 1:24.57 και τον Κγέτιλ Γιάνσρουντ (Νορβηγία) που τερμάτισε στην τρίτη θέση με 1:24.62.

Η πρώτη δεκάδα

Στον Μάιερ και την Χανσντότερ τα μετάλλια στο αλπικό

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Gold medal winner Frida Hansdotter, of Sweden, celebrates in the finish area after the Women's Slalom at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Morry Gash)
Gold medal winner Frida Hansdotter, of Sweden, celebrates in the finish area after the Women's Slalom at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Morry Gash) AP

ΠΡΩΤΟ ΧΡΥΣΟ Η ΧΑΝΣΝΤΟΤΕΡ, 44Η Η ΡΑΛΛΗ

Μία μεγάλη μάχη είχαμε στο σλάλομ των γυναικών με το χρυσό μετάλλιο να κρίνεται στα πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου. Εκείνη που το κατέκτησε ήταν η Φρίντα Χανσντότερ. Η αθλήτρια από τη Σουηδία στην πρώτη της προσπάθεια έκανε 49.09, στη δεύτερη 49.54 και έτσι με συνολικό χρόνο 1:38.63 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στο δεύτερο ήταν η Γουέντι Χολντένερ. Η αθλήτρια από την Ελβετία ήταν ταχύτερη στην πρώτη της προσπάθεια με 48.89, όμως στη δεύτερη ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργή (49.79) και αυτό της στέρησε το χρυσό μετάλλιο αφού συνολικά έκανε 1:38.68. Τρίτη ήταν η Αυστριακή, Καταρίνα Γκαλχούμπερ με 1:38.95.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχαμε και ελληνική συμμετοχή. Η Σοφία Ράλλη σε σύνολο 76 αθλητριών κατάφερε να τερματίσει στην 44η θέση. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε 57.95 στην πρώτη της προσπάθεια και 57.49 στη δεύτερη και με 1:55.4 συνολικά ήταν 44η.

Η πρώτη δεκάδα

Στον Μάιερ και την Χανσντότερ τα μετάλλια στο αλπικό

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena/ Morry Gash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ