ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις ΗΠΑ το χρυσό στο χόκεϊ των γυναικών

United States celebrates winning gold in the women's gold medal hockey game against Canada at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Matt Slocum)
United States celebrates winning gold in the women's gold medal hockey game against Canada at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Με ηρωίδα την τερματοφύλακα τους, Μάντι Ρούνι, οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο χόκεϊ των γυναικών επικρατώντας επί του Καναδά με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι!

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια η Εθνική ομάδα χόκεϊ γυναικών των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό οι Αμερικανίδες κκατάφεραν να επιβληθούν επί του Καναδά στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Χίλαρι Νάιτ ήταν εκείνη που έβαλε μπροστά στο σκορ τις ΗΠΑ σκοράροντας στην πρώτη επίθεση του αγώνα μετά από ασίστ της Σίντεϊ Μόριν.

Η αντίδραση του Καναδά ήρθε στη δεύτερη περίοδο και συγκεκριμένα στην αρχή της. Πρώτα η Χάλεϊ Ιρβάιν έκανε το 1-1 και στη συνέχεια η Μαρί Πουλάν έκανε το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στον Καναδά. Όλα έδειχναν ότι οι Καναδές θα έφταναν στη νίκη, ωστόσο οι Αμερικανίδες κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι. Συγκεκριμένα, η Μονίκ Λαμουρό Μοραντό 6.21 πριν το τέλος της αναμέτρησης έκανε το τελικό 2-2.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Μετά από δέκα πέναλτι η Λαμουρό νίκησε τη Σαμπάντος και η Ρούνι απέκρουσε το πέναλτι της Ακόστα ώστε να δώσει τη νίκη στις Αμερικανίδες.

Photo credits: AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ