ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι κανόνες για την κατανάλωση αλκοόλ στους Χειμερινούς Αγώνες

Οι κανόνες για την κατανάλωση αλκοόλ στους Χειμερινούς Αγώνες

Τι ακριβώς ισχύει με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από αθλητές και αθλήτριες στην Πιονγκτσάνγκ κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων; Διαβάστε αναλυτικά.

Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα φαγητού για να χορτάσουν κοντά 8.000 αθλητές και αξιωματούχοι για δυο και πλέον εβδομάδες, όσο δηλαδή κρατούν οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ.

Δέκα διαφορετικά ήδη ψωμιού, δώδεκα διαφορετικά είδη φρούτων και έξι μπουφέ αποτελούν την καθημερινότητα για όσους βρίσκονται στη Νότια Κορέα αυτές τις ημέρες.

Το ποτό είναι μια αρκετά διαφορετική ιστορία και ισχύουν άλλα δεδομένα. Προφανώς και δεν βρίσκεται σε αυτή την αφθονία και υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Ολυμπιακής Επιτροπής, το αλκοόλ δεν μπορεί να πωλείται ατομικά σε όποιον θέλει και περιορίζεται σε ιδιωτικό χώρο ή έξω από το Ολυμπιακό Χωριό.

Πέραν των κανόνων της Ολυμπιακής Επιτροπής, οι χώρες έχουν το δικό τους πρωτόκολλο και για την κατανάλωση αλκοόλ. Ο διευθύνων σύμβουλος επικοινωνιών της Team USA δήλωσε ότι το αλκοόλ "απαγορεύεται στις εγκαταστάσεις της Team USA στο Ολυμπιακό Χωριό". Οι Καναδοί, από την άλλη πλευρά, έχουν ποτά στο lounge του προσωπικού τα βράδια. Εξάλλου, η καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει μια μπύρα για σπόνσορα.

Οι αθλητές από το μηχανοκίνητο άθλημα και τα αθλήματα με όπλα, δεν καταναλώνουν αλκοόλ και καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι το αλκοόλ δεν υπάρχει στην προετοιμασία άλλων αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός, Ρόμπερτ ΜακΚόρμακ.

Για τους αθλητές υπάρχουν δωρεάν μηχανήματα αυτόματης πώλησης με αναψυκτικά Coca-Cola (η εταιρεία είναι χορηγός της Ολυμπιακής), νερό, Powerade και χυμός πορτοκαλιού. Στην τραπεζαρία υπάρχει απεριόριστος καφές, τσάι, προϊόντα Coca-Cola, χυμός μήλου και χυμός πορτοκαλιού, ενώ ο κορεάτικος Σταθμός σερβίρει δικά του τοπικά προϊόντα και πράσινο τσάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ