ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ΗΠΑ το χρυσό στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής

U.S. Olympic Winter Games cross-country skiing Kikkan Randall poses for a portrait at the 2017 Team USA media summit Wednesday, Sept. 27, 2017, in Park City, Utah. (AP Photo/Rick Bowmer)
U.S. Olympic Winter Games cross-country skiing Kikkan Randall poses for a portrait at the 2017 Team USA media summit Wednesday, Sept. 27, 2017, in Park City, Utah. (AP Photo/Rick Bowmer) AP

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής. Έγραψε ιστορία η Νορβηγίδα, Μάριτ Μπιόργκεν.

Στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής, το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Κίκαν Ράνταλ και Τζέσικα Ντίγκινς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 15:56.47 και άφησαν 19 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω τις Σουηδέζες, Σάρλοτ Κάλα και Στίνα Νίλσον (15:56.66).

Οι Ράνταλ και Ντίγκινς είναι μαζί με τον Μπιλ Κοτς οι μοναδικοί Αμερικανοί σκιέρ που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια στο σκι δρόμων αντοχής και μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο για τη χώρα. Ο Κοτς είχε πάρει ασημένιο μετάλλιο στα 30 χιλιόμετρα, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ίνσμπρουκ το 1976.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νορβηγία με τις Μάριτ Μπιόργκεν και Μάικεν Κάσπερσεν Φάλα (15:59.44). Η 38χρονη Μπιόργκεν ξεπέρασε τον συμπατριώτη της, Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της λίστας των αθλητών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, μετράει 14 στο σύνολο και έγραψε ιστορία.

Η Μπιόργκεν κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι (ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων) και από τότε μετράει επτά χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα. Από την πλευρά του, ο Μπιορντάλεν έχει στην κατοχή του οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο.

AP Photo/Rick Bowmer

Οι ΗΠΑ το χρυσό στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ