ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λεμάν το χρυσό μετάλλιο στο Ski Cross

Gold medalist in the men's ski cross Brady Leman, of Canada, kisses his medal during the medals ceremony at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Charlie Riedel)
Gold medalist in the men's ski cross Brady Leman, of Canada, kisses his medal during the medals ceremony at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Charlie Riedel) AP

Ο Μπρέιντι Λέμαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ski cross ανδρών του ελεύθερου σκι. Ο 31χρονος Καναδός επικράτησε στον τελικό του αγωνίσματος και πανηγύρισε το "παρθενικό" Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.

Ο Μπρέιντι Λέμαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ski cross ανδρών του ελεύθερου σκι στην Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας. Ο 31χρονος Καναδός, επικράτησε στον τελικό και πανηγύρισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο τον Ελβετό, Μαρκ Μπισοφμπέργκερ.

Στην διάρκεια του τελικού συγκρούστηκαν ο Σεργκέι Ρίντζικ για την Ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας και ο Κέβιν Ντρούρι από τον Καναδά, ωστόσο ο πρώτος πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ντρούρι σηκώθηκε και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, αν και στην κατάταξη του μεγάλου τελικού αναφέρεται ότι δεν τερμάτισε.

Το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, τα τρία μετάλλια είχαν πάει σε Γάλλους σκιέρ, όμως μόνο ένας από τη χώρα μετείχε στο μικρό τελικό του ski cross και συγκεκριμένα ο Αρνό Μποβολεντά, ο οποίος είχε κατακτήσει το ασημένιο πριν τέσσερα χρόνια στη Ρωσία. Ουδείς από το Σότσι βρέθηκε αυτή την φορά στο βάθρο.

AP Photo/Charlie Riedel

Ο Λεμάν το χρυσό μετάλλιο στο Ski Cross

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ