ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικήτρια η Γερμανία στο Βορινό σύνθετο

Νικήτρια η Γερμανία στο Βορινό σύνθετο

Με συνολικό χρόνο 46:09.8 η Γερμανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Βορινό σύνθετο των ανδρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Όπως συνέβη στο Σότσι, έτσι και στην Πιονγκτσάνγκ η Γερμανία και η Νορβηγία ήταν οι δύο χώρες που μονομάχησαν για το χρυσό μετάλλιο στο Βορινό σύνθετο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το πρώτο σκέλος, αυτό του άλματος από ψηλό βατήρα, η Αυστρία ήταν εκείνη που ήταν μπροστά συγκεντρώνοντας 469.5 βαθμούς και ακολουθούσαν η Γερμανία με 464.7, η Ιαπωνία με 455.3 και η Νορβηγία με 449.2.

Έτσι, η μεγάλη μάχη μεταφέρθηκε για τα 4Χ5 χιλιόμετρα δρόμου αντοχής. Εκεί η μεγάλη νικήτρια ήταν η Νορβηγία η οποία με 46:03.8 και με συνολικό χρόνο 46:09.08 κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, οι τέσσερις αθλητές της (Φίντσεντς Γκάιγκερ, Φάμπιαν Ρίσλε, Έρικ Φρέντσελ και Γιοχάνες Ρίντζεκ) πανηγύρισαν στο βάθρο με την αστραπή του Γιουσέιν Μπολτ (κεντρική φωτογραφία).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Νορβηγία έκανε την αντεπίθεση της, προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 47:02.5. Μάλιστα, κατάφερε να προσπεράσει σχεδόν στο νήμα την Αυστρία η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 47:17.6

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ