ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλωσε το μύθο του ο Κολόνια

Dario Cologna, of Switzerland, celebrates after winning the the gold medal in the men's 15km freestyle cross-country skiing competition at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Dario Cologna, of Switzerland, celebrates after winning the the gold medal in the men's 15km freestyle cross-country skiing competition at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ντάριο Κολόνια κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα 15 χιλιόμετρα στο σκι αντοχής και έγινε ο πρώτος σκιέρ που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 81ος ο Αγγέλης.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα 15 χιλιόμετρα στο σκι αντοχής και το επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά. Ο Ντάριο Κολόνια κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο του σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος αθλητής.

Ο Ελβετός ήταν από την αρχή ταχύτερος από τους αντιπάλους του και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή σχετικά εύκολα.

Ο "Super Dario" ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σε 33:43.9 και άφησε τους υπόλοιπους να παλεύουν για τις υπόλοιπες θέσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στον Σίμεν Κρούγκερ με τον Νορβηγό να ολοκληρώνει την προσπάθεια του σε 24:02.2 και το χάλκινο στον Ρώσο Ντένις Σπίτσοβ που τερμάτισε σε 34:06.9.

Στον ίδιο αγώνισμα είχαμε και ελληνική συμμετοχή. Ο Απόστολος Αγγέλης κατέλαβε την 81η θέση στα 15 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής του σκι δρόμων αντοχής, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση σε 38:56.4.

Η πρώτη δεκάδα

Μεγάλωσε το μύθο του ο Κολόνια

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ