ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αλήθεια πίσω από την κοινή παρέλαση Βόρειας και Νότιας Κορέας

North Korea's Hwang Chung Gum and South Korea's Won Yun-jong walk onto the stage during the opening ceremony of the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 9, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson)
North Korea's Hwang Chung Gum and South Korea's Won Yun-jong walk onto the stage during the opening ceremony of the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 9, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson) AP

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τόμας Μπαχ αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν για να παρελάσουν μαζί Βόρεια και Νότια Κορέα και αποκάλυψε πότε πάρθηκε η απόφαση! (VIDEO)

Μία μικρή γεύση για το έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αγωνιστούν αθλητές από τη Βόρεια Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, αλλά και να παρελάσουν μαζί με εκείνους της Νότιας Κορέας έδωσε ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σε δηλώσεις του στο Eurosport αναφέρθηκε αρχικά στα συναισθήματα που του δημιούργησε η συγκεκριμένη σκηνή.

"Ήταν μία σπουδαία στιγμή και ακόμα και τώρα που την ξαναβλέπω μου δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα. Αυτό είναι το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων όπως θα έπρεπε να είναι. Βλέπεις τους αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να κρατιούνται χέρι χέρι και να απολαμβάνουν τη στιγμή μαζί. Εκείνη τη στιγμή έγραφαν ιστορία. Έστελναν ένα μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο κόσμο από μία περιοχή όπου υπάρχει δυστυχώς μεγάλη πολιτική ένταση" τόνισε αρχικά ο Τόμας Μπαχ.

Στη συνέχεια προχώρησε και σε μία αποκάλυψη σχετικά με την κοινή παρέλαση των δύο χωρών: "Δουλεύαμε για τη συμμετοχή των αθλητών από τη Βόρεια Κορέα από το 2014 μέχρι και την τελευταία στιγμή. Να σας πω και ένα μικρό μυστικό. Η οριστική απόφαση για την κοινή παρέλαση των αθλητών πάρθηκε μόλις τέσσερις ώρες πριν την τελετή έναρξης. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε τι συνέβαινε στα παρασκήνια"

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Τόμας Μπαχ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ