ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά κοντά στο Ολυμπιακό χωριό

Φωτιά κοντά στο Ολυμπιακό χωριό

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν το Ολυμπιακό χωριό στην Γκανγκνεούνγκ με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν έγκαιρα και να περιορίζουν την πυρκαγιά. Συναγερμός και για νοροϊό.

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν εικόνες με πυκνούς καπνούς να έχουν "τυλίξει" το Ολυμπιακό χωρίο στην Γκανγκνεούνγκ, όμως τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα χώρο όπου εκτελούνταν εργασίες κοντά σε μία καφετέρια.

Αυτό βοήθησε σημαντικά στην κατάσβεσή της αφού έγινε γρήγορα αντιληπτή και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν γρήγορα να την περιορίσουν. "Ήταν μία μικρή πυρκαγιά και σβήστηκε χωρίς να προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα σε κάποιον" ανέφεραν άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο Ολυμπιακό χωρίο διαμένουν οι αθλητές των αγωνισμάτων του πάγου (χόκεϊ, καλλιτεχνικό πατινάζ, κέρλινγκ και παγοδρομίες) αφού στην πόλη Γκανγκνεούνγκ θα διεξαχθούν τα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Συναγερμός για νοροϊό

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα νοροϊού που υπάρχουν. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο 30 άνθρωποι έχουν προβληθεί έχοντας έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στο Λονδίνο. Η διαφορά είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει προσβληθεί κανένας αθλητής με την οργανωτική επιτροπή να προσπαθεί να προλάβει την εξάπλωση του.

Photo credits: Twitter People's Daily,China

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ