ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έμπεργκ και Μπόε το χρυσό στο ατομικό δίαθλο

Johannes Thingnes Boe, of Norway, celebrates his gold medal during the venue ceremony after the men's 20-kilometer individual biathlon at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Johannes Thingnes Boe, of Norway, celebrates his gold medal during the venue ceremony after the men's 20-kilometer individual biathlon at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Χιάνα Έμπεργκ στις γυναίκες και ο Γιοχάνες Μπόε στους άνδρες ήταν εκείνοι που επικράτησαν στο ατομικό δίαθλο.

Με δύο εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα του ατομικού διάθλου κατά την διάρκεια της Πέμπτης 15/2. Στα 15χιλιόμετρα των γυναικών νικήτρια ήταν η Χάνα Έμπεργκ μετά από μία αλάνθαστη προσπάθεια έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού.

Η 22χρονη αθλήτρια από τη Σουηδία δεν έκανε κανένα λάθος στην σκοποβολή κάτι που της έδωσε απαραίτητη ώθηση και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο αγώνισμα σε 41:07.2.

Τη δεύτερη θέση πήρε η Αναστασίγια Κούζμινα από τη Σλοβακία, η οποία είχε δύο άστοχες βολές και με επίδοση 41:31.9 διπλασίασε τα ασημένια μετάλλιά της στην Πιονγκτσάνγκ, ύστερα από αυτό που κατέκτησε την Δευτέρα (12/2) στο πουρσουίτ 10 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τρίτη θέση με επίδοση 41:48.4... περιορίστηκε η Γερμανίδα Λάουρα Νταλμάιερ, η οποία είχε ήδη κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στην διοργάνωση (σ.σ. στο σπριντ 7,5 χιλιομέτρων και στο πουρσουίτ 10 χιλιομέτρων).

Στους άνδρες κυριάρχησε ο Γιοχάνες Τίνγκνες Μπόε. Ο Νορβηγός κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, καθώς επικράτησε στο ατομικό 20 χιλιομέτρων του διάθλου, στους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο αγώνισμα σε 48:03.8 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στις επόμενες δύο θέσεις ισάριθμους αθλητές που ήταν αλάνθαστοι στη σκοποβολή. Ο Σλοβένος Γιάκοβ Φακ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 48:09.3, ενώ το χάλκινο πήρε ο Αυστριακός Ντόμινικ Λαντερτίνγκερ (48:18.0).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, ο Μαρτέν Φουρκάντ, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό του διάθλου στους Χειμερινούς του Σότσι το 2014, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση (48:46.2), αφού δύο άστοχες βολές του στον τελευταίο «γύρο» σκοποβολής του στέρησαν κάθε πιθανότητα να διεκδικήσει τη νίκη και να γίνει ο πρώτος Γάλλος αθλητής με τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ