ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασυναγώνιστος ο Γιουν

Sungbin Yun of South Korea starts his third run during the men's skeleton final at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Wong Maye-E)
Sungbin Yun of South Korea starts his third run during the men's skeleton final at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 16, 2018. (AP Photo/Wong Maye-E) AP

Κάνοντας τρεις φορές ρεκόρ πίστας ο Σουνγκμπιν Γιουν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκέλετον των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Για πολλούς είναι ο αθλητής που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο σκέλετον και φρόντισε να το αποδείξει στην πατρίδα του. Ο λόγος για τον Σουνγκμπιν Γιουν ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Ο 23χρονος Κορεάτης ήταν εντυπωσιακός από τα προκριματικά όπου έκανε νέο ρεκόρ πίστας...

Για την ακρίβεια στις πρώτες δύο διαδρομές το έσπασε ισάριθμες φορές και για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του το έκανε και στον τελικό. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης το ρεκόρ ήταν 50.64 και το είχε ο Λετονός Μάρτινς Ντούκουρς από τις 17 Μαρτίου του 2017. Ο Σούνγκμπιν Γιουν με 50.02 που έκανε στον τελικό το συνέτριψε και για λεπτομέρειες δεν το κατέβασε κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα! Ο συνολικός χρόνος του Κορεάτη αθλητή ήταν 3:20.55.

Η νίκη του Γιουν παίρνει μεγαλύτερη αξία εάν αναλογιστούμε ότι και ο δεύτερος, Νικίτα Τρεγκούμποβ (Ρωσία) έκανε και εκείνος έναν εξαιρετικό χρόνο με 50.56, αλλά δεν μπόρεσε να τον απειλήσει αφού συνολικά ήταν 1,63 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον αντίπαλο του. Ο συνολικός χρόνο του αθλητή από τη Ρωσία ήταν 3:22.18.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ντον Πάρσονς με συνολικό χρόνο 3:22.20 έχοντας ελάχιστη διαφορά από τον Τργκούμποβ.

Η πρώτη οκτάδα

Ασυναγώνιστος ο Γιουν

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Photo credits: AP Photo/Wong Maye-E

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ