ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργυρή Ολυμπιονίκης η Παπαδάκη

Gabriella Papadakis and Guillaume Cizeron of France perform during the ice dance, free dance figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson)
Gabriella Papadakis and Guillaume Cizeron of France perform during the ice dance, free dance figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Tuesday, Feb. 20, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson) AP

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στο χορό στον πάγο.

Μπορεί στο σύντομο πρόγραμμα η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν να ήταν άτυχοι, ωστόσο στο ελεύθερο ήταν εντυπωσιακοί και παραλίγο να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να φτάσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μαζί με το Γάλλο παρτενέρ της πήραν τη ψηλότερη βαθμολογία στο ελεύθερο πρόγραμμα φτάνοντας τους 123.35 βαθμούς.

Σε συνδυασμό με τους 81.93 που είχαν συγκεντρώσει από το σύντομο πρόγραμμα έφτασαν τους 205.28 και τελικά κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό τελικά κατέληξε στην Τέσα Βιρτό και τον Σκοτ Μοάρ. Το ζευγάρι από τον Καναδά μπορεί να ήταν δεύτερο με 122.40 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα, ωστόσο μαζί με τους 83.67 που είχαν πάρει στο σύντομο έφτασαν τους 206.07 και έτσι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Μάια Σιμπουτάνι και τον Άλεξ Σιμπουτάνι. Τα δύο αδέρφια που εκπροσωπούν τις ΗΠΑ βαθμολογήθηκαν με 77,73 στο σύντομο πρόγραμμα και με 114.86 στο ελεύθερο κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση με 192.59 βαθμούς.

Η πρώτη δεκάδα

Αργυρή Ολυμπιονίκης η Παπαδάκη

Δείτε αναλυτικά εδώ τα αποτελέσματα.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr στην Γκαμπριέλα Παπαδάκη.

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ