ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλειάδης: "Ψάχνουμε βιώσιμη λύση για τον Ηρακλή ως σωματείο"

Βασιλειάδης: "Ψάχνουμε βιώσιμη λύση για τον Ηρακλή ως σωματείο"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τον Ηρακλή και το πώς θα υπάρξει λύση για το σωματείο, αλλά και για το Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται για την Διεθνή Έκθεση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε στο θέμα του Ηρακλή και του Καυτανζογλείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Με τις διοικήσεις σωματείων και αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή και όταν βρίσκομαι στην Αθήνα. Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις για τα πολλά και σοβαρά χρονίζοντα ζητήματα του Νομού. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αφημένες χωρίς σοβαρό αθλητικό και οικονομικό σχεδιασμό, με σωρεία λαθών, οικονομικών και πολιτικών, κάτι που έχει οδηγήσει σε εγκλωβισμό και ιστορικά σωματεία, όπως ο Ηρακλής.

Εμείς μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο εργαζόμαστε σκληρά για την εξεύρεση των ενδεικτικότερων λύσεων ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, σεβόμενοι την ιστορία και την κοινωνική προσφορά των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας. Εμείς ασχολούμαστε επισταμένως με το θέμα του Ηρακλή, είναι όμως περίπλοκο.

Για την ΠΑΕ δεν θέλω να συζητήσω είναι μία εταιρία με προβλήματά της. Για μας το ζητούμενο είναι να βρούμε λύση, ώστε ο Ηρακλής ως αθλητικό σωματείο να μπορεί να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή των αθλητικών σωματείων. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργαζόμαστε μία νομοθετική πρωτοβουλία και θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να την παρουσιάσουμε.

Δεν είναι ώρα τώρα και εγώ προσωπικά δεν έχω συνηθίσει να μιλάω χωρίς να έχω τα απτά αποτελέσματα. Φτιάχνουμε ένα σχέδιο με πολλά πλάνα για να υπάρξει ένα σοβαρό και βιώσιμο σωματείο, να υπάρξει δηλαδή ζωντανό ένα κοινωνικό κύτταρο που πρέπει να μείνει ζωντανό και θα μείνει".

Σχετικά με το Καυτανζόγλειο, ο κ. Βασιλειάδης είπε: "Υπάρχουν έργα σε εξέλιξη. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε τον στίβο και θα γίνει η μελέτη και η δημοπράτηση του κεντρικού ταρτάν. Στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να καμαρώνει το 2019 την Μητρόπολη του ελληνικού στίβου. Με λίγα μέσα δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ