ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρέξτε στα ελληνικά νησιά

Τρέξτε στα ελληνικά νησιά

Αφιέρωμα στους δρομικούς αγώνες που γίνονται στα ελληνικά νησιά έκανε το CNN προβάλλοντας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια και έπειτα από πρωτοβουλίες του ΣΕΓΑΣ οι αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων διαδίδονται σε όλη τη χώρα. Δεκάδες χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών έχουν "αγκαλιάσει" τη συγκεκριμένες κινήσεις γεμίζοντας τους δρόμους.

Πέρα από τη διάδοση του αθλητισμού οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν ένα πόλο έλξης ακόμα και για τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί πηγή εσόδων για πολλές χώρες και σιγά σιγά στο παιχνίδι μπαίνει και η Ελλάδα.

Σε αυτό το συνδυασμό στάθηκε και το CNN σε πρόσφατο άρθρο του που είχε ως αφορμή τους αγώνες που πραγματοποιούνται στα ελληνικά νησιά. Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε επτά διοργανώσεις για τις οποίες έχουν και σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρεται στο Serifos Sunset Race, στο Kefalonia Two Capital Challenge, στο Crete Half Marathon, στο Spetses Mini Marathon, στο Hydra's Trail Event, στο Lefkada Green Half Marathon και στο Syros City Trail Race. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι αγώνες στα ελληνικά νησιά όπως το Santorini Experience που μπήκε στον αθλητικό χάρτη πριν από λίγους μήνες, αλλά διοργανώσεις που γίνονται σε άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας όπως το Navarino Challenge.

Ο αθλητικός τουρισμός έρχεται και στην Ελλάδα

Οι συγκεκριμένοι αγώνες οι οποίοι σιγά σιγά γίνονται γνωστοί σε όλο τον κόσμο είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τη χώρα μας. Ο ενεργός αθλητικός τουρισμός, δηλαδή το ταξίδι σε μία άλλη χώρα για τη συμμετοχή σε κάποιον αγώνα, είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως

Σύμφωνα με μελέτες το μέγεθός της αθλητικής τουριστικής βιομηχανίας εκτιμάται στα 4.5 τρισεκατομμύρια δολάρια με τα συνολικά έσοδα των ΗΠΑ να εκτιμώνται στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χώρα μας διαθέτει όλες τις υποδομές για να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητών από όλο τον κόσμο και πάνω σε αυτό γίνονται σχετικές προσπάθειες.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια άρχισε να μπαίνει η χώρα μας πιο δυναμικά σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού ήδη υπολογίζεται ότι το 10% των αφίξεων στη χώρα μας αφορά τον ενεργό αθλητικό τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ